Lucrarile pe Filarmonicii Xenopol si Plopilor sunt gata E-mail
lucrari terminate Primarul Iohannis spune că noul concept de folosire a asfaltului şi pavajului va fi introdus şi pe străzile din centrul istoric, care au fost incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană

Concept nou Trei străzi din municipiul Sibiu, Filarmonicii, Alexandru Xenopol şi Plopilor, au fost deschise circulaţiei, în ultima perioadă, după ce s-au încheiat lucrările de reabilitare. „Am dorit anul acesta să finalizăm lucrările începute în anii anteriori şi cred că am reuşit în bună măsură să atingem acest scop. Constructorii au reuşit să finalizeze lucrările de reabilitare pe încă trei străzi din Sibiu: strada Filarmonicii, str. Alexandru Xenopol şi strada Plopilor.

 Pe lângă faptul că aceste străzi sunt acum complet reabilitate, au şi un aspect plăcut, ceea ce cred că îi va bucura pe locuitorii acestora dar şi pe sibieni, în general”, a declarat primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Pe strada Filarmonicii au fost înlocuite reţelele de apă şi electricitate, reţeaua de gaz a fost schimbată de societatea deţinătoare, în anul 2008, structura rutieră a fost, de asemenea, refăcută complet, lucrările de infrastructură fiind executate de SC DPC SA, potrivit unui material al Biroului de Presă al Primăriei MunicipiuluI Sibiu. „Pe această stradă am introdus un nou concept pe care îl vom folosi pentru străzile din centrul istoric, care au fost incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

Carosabilul şi trotuarele au fost asfaltate, iar locurile de parcare sunt realizate din pavaj din piatră cubică. Cred că acest nou concept de folosire a asfaltului şi pavajului asigură şi funcţionalitatea străzii dar şi un aspect estetic interesant”, a mai spus Iohannis.
Filarmonicii are o lungime de 202 metri, partea carosabilă măsoară 4 metri lăţime, iar prin marcarea spaţiilor de parcare s-au creat 42 de locuri de parcare. Valoarea totală a contractului de lucrări a fost de 71.536 lei.

Lucrări ample

Pe strada Alexandru Xenopol au avut loc lucrări de înlocuire a reţelelor de utilităţi, au fost modernizate reţelele de alimentare cu apă, canalul pluvial şi canalul menajer, iar societăţile proprietare ale reţelelor de gaz şi electricitate au intervenit pentru înlocuirea lor şi a fost refăcută structura rutieră. Strada are 268 de metri lungime, 6,5 metri lăţime, iar carosabilul a fost amenajat cu pavaj cubic şi trotuarele au fost asfaltate. Valoarea totală a contractului a fost de 1.096.184 lei şi a fost adjudecat de SC DPC.

Şi pe strada Plopilor lucrările s-au încheiat zilele trecute. Pe lungimea sa de 213 metri infrastructura rutieră a străzii a fost refăcută, carosabilul a fost amenajat cu pavaj, iar trotuarele au fost asfaltate.
Valoarea totală a contractului de lucrări încheiat de municipalitate cu SC DPC SA a fost de 579.417 lei.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav