Lucrarile pe Nicolae Iorga s~au încheiat E-mail
Lucrarile pe N.Iorga s-au incheiat Investiţia totală a fost de aproape 9 milioane de lei, reţelele de apă, iluminat şi fibră optică au fost înlocuite, au fost reamenajate trotuarele, locuri de parcare şi a fost refăcut asfaltul

Reţele noi
Strada Nicolae Iorga din Sibiu, una dintre arterele pe care au avut loc lucrări ample, atât la toate reţelele cât şi la asfalt, şi pe care au fost marcate noi locuri de parcare, a fost inaugurată ieri de primarul Klaus Iohannis şi de reprezentanţii constructorului, firma Geiger.

Cu o valoare totală de aproape 9 milioane de lei, investiţia a început în luna octombrie 2008. Lungimea totală a străzii este de 1,3 km, iar lăţimea carosabilului a fost ajustată pentru a permite crearea mai multor spaţii de parcare.

Au fost amenajate 9 parcări, plus locuri marcate pe carosabil, iar strada are acum peste 450 de locuri de parcare. „Au fost reabilitate reţelele de utilităţi, au fost modernizate reţele de apă, iluminatul public este complet nou, a fost realizată canalizaţia pentru fibră optică în care au fost coborâte cablurile aeriene şi a fost amenajat canalul pluvial. Pe lângă acestea, au fost reconfigurate şi locurile de parcare şi au fost organizate conform unui concept unitar,” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Modernizarea ultimului tronson, situat între Bulevardul Mihai Viteazu şi Calea Cisnădiei, a demarat în luna iunie a acestui an. În baza contractului, constructorul a executat lucrări de reabilitare a carosabilului pe o lungime de 485 de metri. Stâlpii de iluminat public şi corpurile de iluminat au fost schimbate, au fost amenajate trotuarele şi s-au creat spaţii în care urmează să fie plantaţi copaci.

Trafic uşor
Strada Nicolae Iorga este o stradă cu volum de trafic mediu, colectând traficul de pe străzile cartierului Hipodrom. Pentru a fluidiza traficul de pe străzile adiacente, toate intersecţiile cu strada Nicolae Iorga au fost redimensionate şi retrasate.
Pentru pietoni şi pentru persoanele cu probleme locomotorii, Primăria a prevăzut un acces uşor în blocurile de locuinţe, în magazine şi în dispensar. Staţia de taximetre şi staţiile de autobuz au fost reamenajate, iar zonele dintre blocuri au fost reconfigurate cu pavele şi sunt în prezent parcări.

„Am finalizat o investiţie foarte importantă, şi ca utilitate şi ca amploare. Constructorul a executat această lucrare foarte bine şi a acordat un termen de garanţie de trei ani, ceea ce vine să garanteze calitatea lucrărilor executate. Cred că locatarii străzii şi sibienii se pot bucura acum de o stradă funcţională şi care arată şi foarte bine”, a declarat Iohannis.
Iohannis a adăugat că odată cu finalizarea lucrărilor pe strada Nicolae Iorga şi pe Bulevardul Mihai Viteazu, calitatea infrastructurii în cartierul Hipodrom a crescut foarte mult.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav