Lupta pentru supravietuire E-mail
lupta pentru supravetuire Criza economica a lovit din plin oamenii de afaceri dar şi proiectele pe care aceştia le susţineau.

Cu bani puţini, dar constanţi. Singura revistă dedicată baschetului din România, CSU Fans Magazin are nevoie de sprijin pentru a putea apărea la fiecare partidă jucată acasă de CSU Sibiu.

Revista suporterilor echipei de baschet locale a apărut pentru prima dată în urmă cu patru ani. O mare parte dintre firmele care sprijineau constant apariţia revistei au renunţat imediat ce criza s-a instalat în România. Cu trei sponsori stabili, Asociaţia „Al 6-lea jucător” apelează la spectatorii care umplu de fiecare dată Sala Transilvania pentru a da o continuitate acestui proiect. O urnă de donaţii a apărut de curând la sală iar fiecare suporter care vrea să sprijine revista donează cât îl lasă inima. „Până sezonul acesta tipăream aproximativ 2000 mii de exemplare, iar acum mai tipărim doar 500.

Costurile revistei sunt suportate de către Printcenter, unul din puţinii sponsori ai noştri, noi mai fiind susţinuţi pe lângă aceştia şi de ANDU şi terenul de fotbal Fair Play. De aceea am pus pentru revistă o taxă de numai un leu, să poate plăti orice suporter măcar atât dar, din păcate, din cele cinci sute de exemplare, se strâng în jur de 200 de lei, bani insuficienţi pentru menţinerea ei”, spune Claudiu Hila, preşedintele Asociaţiei. În Consiliul Director al Asociaţiei s-a hotărât ca la fiecare meci de pe teren propriu să se amplaseze o urnă în care fiecare fan să poată să doneze bani pentru a ajuta asociaţia şi pentru proiectul „Baschetul în şcoli”. Din păcate, suporterii nu sunt prea motivaţi în a sprijini activităţile Asociaţiei. „Am pus acea urnă, şi o punem în continuare, în speranţa că vom strânge ceva bani pentru că nimeni nu ne mai ajută. Meciul trecut, cu Braşovul, am făcut vreo 1500 de fluturaşi în care am cerut şi sprijinul altor suporteri. Poate vor să ajute revista voluntar sau să vină să doneze cât de puţin pot. Ei bine, din cei o mie cinci sute de fluturaşi împărţiţi, la finalul meciului au venit doar doi suporteri care au dat câte 15 lei. Cum să reuşeşti aşa?”, a mai adăugat Hila.

Situaţia nu stă pe roze nici în ceea ce priveşte proiectul „Baschetul în şcoli”. În trei ani, de când a apărut această idee, proiectul s-a derulat în aproximativ 20 de şcoli, însă anul acesta lipsa voluntarilor şi a banilor fac tot mai greu de susţinut un asemenea proiect complicat. În plus, proiectul de finanţare depus la primărie, nu a fost aprobat. De fapt, din cele patru proiecte care implică revista sau un nou record mondial, niciunul nu a fost aprobat. Nu a fost dat niciun ban pe motiv că aceste lucruri nu reprezintă priorităţi pentru Sibiu. „Noi sperăm ca până la vară să mai adăugăm încă opt şcoli în proiectul „Baschetul în şcoli”. Am depus acest acest proiect la primărie, împreună cu alte trei însă, toate au fost refuzate.

Totuşi, la proiectul cu baschetul în şcoli ne mai descurcăm cât de cât. Numai atunci când vezi cum se bucură copiii când joacă, sentimentele mai compensează uneori”, a conchis Hila. Acesta spune că e dezamăgit de situaţia de faţă pentru că nimeni nu mai investeşte bani în baschet, şi în sport în general şi face un apel către autorităţile sibiene să ia măsuri în privinţa acestui fapt. „Am un mesaj către oficialităţi, către parlamentarii care reprezintă oraşul ăsta şi către oamenii de afaceri: să sprijine sportul sibian, nu neapărat baschetul, pentru că situaţia este ruşinoasă. Oficialităţile să nu facă greşeala pe care o face Guvernul în această ţară, să nu considere sportul o prioritate, pentru că sportul este o prioritate!”, încheie Hila. Preşedintele Asociaţiei „Al 6-lea jucător” crede că 3-400 de mii de euro în plus la bugetul echipei de baschet ar face din CSU Sibiu campioana României la baschet masculin.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav