Magistrala de apa a cedat din nou E-mail
magistrala de apa O magistrala de apa din Turnisor, mai veche de mai bine 45 de ani, s-a spart ieri pentru a treia oara intr-un interval de cinci zile. Lucratorii de la SC Apa-Canal s-au chinuit aproape zece ore sa repare avaria, iar alimentarea cu apa a sibienilor din zona a fost reluata in jurul orei 22. Intre timp locatarii s-au aprovizionat cu apa de la o cisterna pusa la dispozitie de societatea de apa.

Conducta de distributie DN 600, de 60 de centimetrii diametru, ce pleca de la Uzina Dumbrava si deservea partea cuprinsa intre strada Bieltz si zona Industriala Vest s-a spart ieri in cartierul Turnisor si a lasat sibienii din zona fara apa toata ziua. „Este o conducta veche de mai bine de 45 de ani din azbociment si s-a deplasat un segment din conducta", a explicat purtatorul de cuvant de la SC Apa Canal SA, Thomas Roth.

O echipa de opt oameni cu un excavator si aparate de sudura s-au chinuit mai bine de zece ore sa repuna in functiune magistrala de apa. Avaria s-a produs in capatul strazii Preot Baca, in jurul orei 10 dimineata, iar muncitorii au reusit sa remedieze problema de abia seara, in jurul orei 22. Pentru a repara conducta, angajatii SC Apa Canal SA au trebuit sa izoleze cu un manson de otel, locul unde s-a spart magistrala. Desi magistrala este

1.000 de sibieni fara apa

Thomas Roth sustine ca, in ciuda avariei, nu au fost afectati de lipsa apei prea multi sibieni. „E o zona de case in care nu sunt prea multi locuitori, unde nu siu daca sunt 1.000 de oameni, pentru ca unii nu sunt acasa, iar altii sunt plecati pe la servici", incearca sa convinga purtatorul de cuvant. Acesta a dat asigurari si ca pe intreaga durata a zilei SC Apa Canal a pus la dispozitia locuitorilor din Turnisor o cinsterna cu apa. „Cinsterna care a fost la Piata Iancu de Hunedoara,si are o capacitate de 10.000 de litri de apa, iar daca au fost solicitari s-a mers si la domiciliul oamenilor in varsta", spune Roth.

Istoria se repeta

Nu este pentru prima data cand au fost inregistrare avarii la magistrala DN 600. Din pacate, reprezentantii Apa Canal merg pe ideea „ce se strica, se repara". „A mai fost sparta magistrala DN 600 si saptamana trecuta, tot din cauza unei defectiuni la imbinarea unor doua segmente de la conduca", spune Thomas Roth. Astfel in Turnisor localnicii au ramas fara apa si sambata, de dimineata pana sera, iar duminica la fel. Ieri, aceeasi conducta s-a spart din nou. Reprezentantii Apa Canal nu au putut preciza cauzele care au dus la avarierea conductei. „Motivele pot fi multe, infiltrati de apa, alunecari de teren sau materialul de azbociment vechi de 45 de ani, din care este facuta conducta", continua Roth.

Sperante la fonduri europene

In momentul de fata, „Apa-Canal" este in plina transformare in cadrul procesului de regionalizare a serviciilor, devenind operator pentru 20 de localitati din judetul Sibiu si municipiul Fagaras. Acest lucru va duce la o crestere a capacitatii de absortie a fondurilor europene. De altfel, 93 de milioane de euro urmeaza sa fie investiti in constructii, reabilitari si extinderi de retele si capacitati de productie. Sibienii nu pot decat sa spere ca aceste 93 de milioane de euro vor ajunge ca mai curand in conturile societatii, si ca vor fi folositi pentru a se inlocui cat mai repede vechile conducte care cedeaza zilnic.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav