Magistratii sibieni protesteaza E-mail
magistratii sibieni Reprezentanţii Adunării Generale din partea Tribunalului Sibiu au convenit marţi, 1 septembrie, asupra unor măsuri de protest vizavi de legea salarizării unice.

Procurori sibieni au hotărât, suspendarea, începând cu 2 septembrie, a activităţii cu publicul, sistându-se, astfel, acordarea de audienţe de către conducerea unităţii de parchet, dreptul de petiţionare urmând a fi respectat petenţilor prin corespondenţă. De asemenea, din aceeaşi dată, “şi până la soluţionarea problemelor slariale”, spun reprezentanţii Tribunalului Sibiu, procurorii vor desfăşura doar activităţi de urmărire penală proprie şi supraveghere a cercetării penale care reclamă urgenţă. În şedinţele de judecată, procurorii vor participa doar în cauzele care vor fi judecate conform deciziei care va fi luată de către judecătorii din circumscripţia Tribunalului Sibiu, dar procurorii nu vor mai purta roba şi însemnele distinctive în sălile de judecată.

În cadrul aceleiaşi adunări au fost stabilite persoanele care vor participa la Adunarea generală a procurorilor, organizată la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Aceştia sunt Stănculescu Bogdan, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Apostu Florin, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu şi Dimitriu Denis, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş.

Hotărârile au fost luate “în urma discuţiilor şi a luărilor de poziţie exprimate de participanţi, constatându-se că salarizarea propusă prin forma actuală a proiectului de lege nu asigură condiţiile necesare de protecţie a magistraţilor împotriva oricărei atingeri aduse independenţei şi imparţialităţii lor în înfăptuirea actului de justiţie, pentru atragerea atenţiei factorilor de decizie, cât şi a opiniei publice asupra efectelor negative ale noii legi asupra puterii judecătoreşti, în general”, scriu reprezentanţii Tribunalului Sibiu într-un comunicat remis presei sibiene.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav