Mai multi someri E-mail
mai multi someri În luna februarie, numărul şomerilor a crescut cu 240. În luna martie, 4 firme au anunţat deja concedierea colectivă a 132 persoane. De la începutul anului şi până în prezent, 14 angajatori sibieni au anunţat disponibilizarea a 359 persoane.

La 1 martie 2010 în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu erau înscrişi 15.965 şomeri (din care 6.336 femei), rata şomajului fiind de 8,6%. Faţă de 1 februarie 2010, numărul şomerilor a crescut cu 240 persoane, iar rata şomajului a înregistrat o creştere cu 0,2 puncte procentuale. În profil teritorial, situaţia şomajului sibian se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 7.588 şomeri, ALOFM Mediaş – 4.060 şomeri, Unitatea Locală Avrig – 1.222 şomeri, Unitatea Locală Agnita – 1.457 şomeri, Punctul de lucru Dumbrăveni – 1.029 şomeri şi Punctul de lucru Cisnădie – 609 şomeri înregistraţi.

Din punct de vedere socio-profesional, datele statistice edidenţiază 11.552 muncitori, 3.170 persoane cu studii medii şi 1.243 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor, 11.671 sunt beneficiari de indemnizaţii şi 4.294 sunt şomeri neindemnizaţi. Pe categorii de vârstă, cele mai multe persoane (4.503) au între 40-50 ani, urmează apoi grupa de vârstă 30-40 ani, cu 4.437 şomeri înregistraţi. Cei mai puţini şomeri (969) au vârsta de peste 55 ani. De asemenea, din punctul de vedere al mediului de provenienţă, 9.149 şomeri aparţin mediului urban, iar 6.816 şomeri provin din mediul rural.

"În luna februarie 2010 - declară Ioan Hămbăşan, director coordonator al AJOFM Sibiu - 629 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenţie. Dintre acestea, 171 s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 328 persoane s-a angajat în urma beneficierii de servicii de informare şi consiliere profesională, iar alţi 14 şomeri s-au încadrat ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională". De asemenea 97 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului şi 16 absolvenţi de instituţii de învăţământ au beneficiat de prima de încadrare în muncă. Noi disponibilizări

În cursul lunii martie, AJOFM Sibiu a primit înştiinţări privind intenţia de a efectua disponibilizări colective din partea a 4 agenţi economici, urmând a fi astfel afectate în total 132 persoane. Domeniile de activitate ale acestor firme cuprind reparare, întreţinere, instalare maşini şi echipamente, fabricarea produselor ceramice, transporturi terestre şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Menţionăm că de la începutul anului şi până în prezent, alte 10 firme au anunţat concedierea colectivă a 227 persoane. Reamintim că în cursul anului 2009, au fost disponibilizaţi 3.544 de sibieni de către 73 de agenţi economici din judeţ.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav