Maiestrie pianistica E-mail
maiestrie pianistica 14 tineri pianisti din diferite colturi ale tarii se intalnesc, pe parcursul intregii saptamani, la Filarmonica de Stat din Sibiu. Ei au venit pentru a-si perfectiona stilul interpretativ. Alaturi de ei sunt profesionisti de renume ai pianului, printre care si profesorul Walter Krafft. Din pacate, sibienii lipsesc de la eveniment. 14 tineri din intreaga tara au venit la Sibiu pentru a-si perfectiona arta interpretativa la pian

Cei care iubesc muzica clasica si, mai ales, pianul, se intalnesc timp de o saptamana, la „Cursul de maiestrie pianistica". Acesta a inceput luni si se va incheia sambata, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. La eveniment s-au inscris 14 tineri. Cursantii provin din orase precum Constanta, Bucuresti, dar si din Piatra Neamt, iar la aceasta editie participa chiar si tineri din Italia. Desi manifestarea are loc in orasul lui Hermann, niciun interpret sibian nu s-a inscris la aceste cursuri. „Anul acesta s-au inscris 14 tineri, cu varste cuprinse intre 14 si 30 de ani. Ei vin din orase ca Piatra Neamt, Constanta, Bucuresti, dar si din Italia", confirma profesorul Walter Krafft.

Nume cu renume

Printre cei care ii indruma pe participanti se numara profesorii docenti Walter Krafft si Boldizsar Csiky, ultimul fiind profesor la Universitatea din Cluj. Acestora li se adauga tinerii Octavian Ralea, absolvent al conservatorului din Munchen, si Andrea Calvani din Roma, premiat al Festivalului Carl Filtsch. Profesorul Walter Krafft s-a aratat incantat de toti participantii, si a marturisit ca „sunt o mare familie" in care elevii care sunt avansati ii indruma pe cei care sunt la inceput.

Performanta se face la Sibiu

Principalul motiv pentru care foarte multi au venit din judete indepartate este perfectionarea stilului interpretativ, dar, cel mai important lucru care i-a determinat pe cursanti sa vina pana la Sibiu este lunga colaborare cu reprezentantii Filarmonicii din Sibiu. „Este o colaborare lunga cu profesorul Walter Krafft. Am venit aici pentru a-mi perfectiona piesele", spune Ana, o tanara de 16 ani care a venit la Sibiu tocmai din Constanta. Acelasi lucru il declara si Laura Chihaia din Bucuresti, care a inceput sa cante la pian acum 10 ani. „Am venit pentru a-mi perfectiona stilul interpretativ. Aici inveti mai multe moduri de interpretare, dar care, intr-un fel, converg. Am venit prima data acum doi ani si tot cu profesorul Krafft am exersat. Vin de ceva timp la cursurile acestuia pentru ca au o continuinitate care imi da un anumit impuls. Este un curs solicitant pentru ca trebuie sa si studiem, poate chiar mai mult decat am face-o acasa", spune Laura.

Concerte simfonice

Pe langa acordurile ce se aud in Sala Thalia, in timpul repetitiilor, Filarmonica Sibiu a pregatit iubitorilor muzicii simfonice si o serie de concerte. Primul a avut loc aseara si a fost sustinut de Alberto Lodoletii din Italia. Astazi, va urca pe scena Salii Thalia unul dintre laurentii Festivalului Carl Filtsch, Andrea Calvani. In cazul in care nu puteti ajunge la evenimentul din acesata seara de la Filarmonica, joi veti avea parte concertul sustinut de Paul Buruiana, un alt premiat al Festivalului Carl Filtsch. Toate concertele vor avea loc la Sala Thalia, cu incepere de la ora 19.30. Deasemenea, vineri de la ora 18 va avea loc la Biserica Evanghelica din Sebes concertul festiv al cursului, iar sambata va fi sustinut un concert de inchidere a cursului la Sala Thalia, incepand de la ora 19. Intrarea la toate concertele este libera.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav