Mediasul a fost zguduit de un cutremur E-mail
Medias lovit de un cutremur Un cutremur de magnitudinea celui din 4 martie 1977 a “zguduit” municipiul de pe Târnava Mare, miercuri, timp de două ore şi jumătate. A fost însă vorba doar de o simulare, respectiv de un exerciţiu de protecţie civilă la care au participat importante forţe de intervenţie atât din rândul trupelor specializate (pompieri, jandarmi, poliţişti, medici şi paramedici), cât şi reprezentanţi ai instituţiilor locale (Primărie, SNTGN Transgaz, SC Electrica SA, SC Apa Târnavei Mari SA).

Imediat după ce sirenele de alarmare au fost puse în funcţiune, medieşenii şi-au văzut liniştiţi de treburile lor şi aproape că nici nu au luat în seamă evenimentele derulate pe platoul din faţa Primăriei.

Deşi s-a tot spus că asemenea exerciţii au caracter periodic şi nu sunt legate de previziuni privind mişcări telurice, simularea de la Mediaş a venit la numai câteva zile după ce reprezentanţii Institutului de Geofizică a Pământului au admis că un cutremur similar ca intensitate celui din urmă cu 32 de ani, ar putea lovi din nou România în maxim 2-3 ani.

Exerciţiul de la Mediaş a avut şi un moment hilar, dovedind încă o dată că tehnica de intervenţie este nu doar una uzată fizic şi moral, ci chiar depăşită. Astfel, unul dintre pompieri a rămas suspendat minute bune pe faţada Primăriei, din cauza blocării unei banale carabine, spre hazul “victimelor” care aşteptau să fie… salvate. Exerciţiul început pe platoul din faţa Primăriei s-a “mutat” după o jumătate de oră, în alte două locaţii: sediile aparţinând SNTGN Transgaz situate pe străzile George Coşbuc şi respectiv Constantin Motaş.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav