Mediasul a sarbatorit Ziua Nationala cu peste 5000 de sarmale E-mail
5000 de sarmale La fel ca anii trecuţi, participanţii la sărbătoarea organizată în piaţa din faţa sediului primăriei au fost serviţi de consilierii locali şi de primar, cu sarmale.

Programul zilei a debutat la ora 10 cu o premieră pentru Mediaş, - Sunetul Tulnicelor care a îndemnat medieşenii să se strângă în Piaţa Corneliu Coposu pentru a celebra marea sărbătoare naţională a României. La ora 10.15 a avut loc deschiderea oficială, urmată de o slujbă religioasă care a fost oficiată de un sobor de preoţi, iar la ora 10.30 unul dintre istoricii medieşeni a explicat semnificaţia zile de 1 Decembrie.

Programul artistic cu tema „1 Decembrie-Ziua Naţională a României a debutat la ora 10.45 cu cântece, poezii şi scenete interpretate de elevii medieşeni, urmaţi de membrii Ansamblului Folcloric Purtata care au dansa cântat până în jurul orei 12.00 când Sunetul Tulnicelor a încheiat manifestarea. Şi aşa cum tradiţia a cerut-o, sute de persoane au fost servite în jurul amiezii de aleşii locali şi edili cu sarmale. „Ne bucurăm că putem să oferin şi astfel de momente medieşenilor. Pe lângă activităţile zilnice, când şi atunci ne punem în slujba medieşenilor, acum îi servim efectiv cu sarmale. Vreau să transmit tuturor locuitorilor oraşului şi românilor în general, „La Mulţi Ani” cu ocazia Zilei Naţionale”, ne-a spus primarul oraşului, Teodor Neamţu.

Scandal la sărbătoare

La finalul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale de la Mediaş, reprezentanţii Partidului Social Democrat erau extrem de supăraţi pentru faptul că slujba preoţilor a fost deranjată de un autocar al adversarilor politici. „Nu se poate aşa ceva, să transformăm Ziua Naţională, care este a tuturor românilor, în ziua unui anumit partid. Sunt extrem de supărat că în timpul slujbei, un autocar portocaliu a trecut la câţiva metri de piaţa primăriei, iar din difuzoare se auzea un imn al unui partid. De asemenea, unul dintre preoţii din oraş mi-a relatat faptul că nu a fost invitat la această manifestare, în condiţiile în care restul de reprezentanţi ai cultelor religioase au fost chemaţi. Se practică dezbinarea şi pe plan local”, ne-a spus senatorul social-democra Viorel Arcaş.
Cu sau fără scandaluri, sărbătoarea de la Mediaş dedicată Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu servirea a peste 5.000 de sarmale celor prezenţi în Piaţa Cornelui Coposu din oraş.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav