Mediasul, buget de peste 86 milioane E-mail
Mediasul buget de peste 86 milioane Mediesenii si-au calculat banii pentru anul 2011. Dupa ce si-au luat ragazul necesar, consilierii locali din Medias au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, bugetul local pentru anul 2011. Asadar, cuantumul bugetului local al municpiului Medias, pentru anul acesta, este de exact 86.853.320 lei. De mentionat ca suma de 37.730.000 va fi alocata strict cheltuielilor social-culturale. De asemenea, capitolul cheltuielilor social-culturale mai cuprinde, printre altele, bugetul pentru invatamant, care este de 24.342.000 lei si bugetul pentru sanatate, care este de 1.108.000 lei.


Capitolului "Servicii si dezvoltare publica, locuinte si mediu" i s-a alocat suma de 21.483.000 lei, aici fiind inclusa partea de cofinantare a municipalitatii pentru proiectul de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa, dar si transferul pentru investitii la S.C. Apa Tarnavei Mari si S.C. Eco- Sal S.A). Capitolul bugetar actiuni economice, in care sunt cuprinse transferul de bani catre Meditur si investitiile de drumuri, a primit suma de 16.764.000 lei.

Noi locuri de munca

Primarul municipiului Medias, Teodor Neamtu este de parere ca bugetul pentru anul 2011 reflecta fidel situatia financiara actuala a Romaniei. Cu alte cuvinte, este influentat, din pacate, de criza economica. „La fel ca in 2010, bugetul municipiului Medias este unul de dezvoltare intr-un an de criza, lucru ilustrat si de faptul ca investitiile reprezinta peste 38 la suta din buget, in comparatie cu acestea, procentul cheltuielilor de personal este sub 9 la suta din buget. In acest an, vom continua lucrarile de investitii incepute, pe care de altfel le vom finaliza si vom demara altele noi", a marturisit Teodor Neamtu, primarul municipiului Medias. Tot Neamtu le-a mai promis mediesenilor si ca vor avea parte de noi oportunitati de munca. „Este un lucru bun faptul ca am reusit sa alocam un procent important investitiilor, pentru ca acestea pe de o parte vor asigura locuri de munca, iar pe de alta parte vor realiza dezvoltarea municipiului", a mai spus edilul-sef al municipiului Medias.

S-a incheiat recensamantul

Pe langa stabilirea bugetului, mediesenii se pot lauda si cu finalizarea recensamantului agricol, la care s-a lucrat in permanenta, datele centralizate fiind complexe. Recensamantul General Agricol s-a incheiat, iar documentatia a fost predata la Directia de Statistica din Sibiu. Acesta s-a desfasurat in perioada 2 decembrie 2010 - 31 ianuarie 2011, in conditiile in care se efectueaza cu o periodicitate de zece ani si are drept scop asigurarea datelor statistice pentru fundamentarea politicilor nationale in domeniul agricol, in concordanta cu acquis-ul statistic comunitar. Au fost recenzate 1.929 de exploatatii agricole, dintre care 24 apartinand persoanelor juridice. Suprafata recenzata a fost de 2.700,69 hectare, dintre care 1.054,05 hectare apartin persoanelor juridice. De asemenea, s-au mai recenzat 270 efective de bovine si 260 efective de porcine, majoritatea pe raza satului apartinator, Ighisul Nou.


Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav