Medicii sibieni intra luni in greva E-mail
Medicii in greva Mai mult de jumătate din medicii sibieni se vor afla luni, 5 octombrie, în grevă, ca urmare a declanşării, la nivel naţional, a protestelor împotriva legii unice de salarizare a bugetarilor.

Medicii vor prelua doar cazurile urgente, la fel ca în zilele de sărbătoare legală, a spus preşedintele filialei judeţene a Federaţiei Sanitas, Dan Pirnoiu. Protestul va începe la ora 7 dimineaţa. Medicii vor merge la serviciu, de unde vor pleca spre Bucureşti, pentru a se alătura celorlaţi bugetari din ţară. „Serviciile vor fi acoperite în cazul sectoarelor mai sensibile pentru că nu vrem să existe probleme. Nu va fi un protest violent. Vom merge la Bucureşti pentru a prezenta guvernului şi ministerului de resort problemele pe care le ridică legea unică a salarizării şi finanţarea serviciilor medicale. Noi dorim să tragem un semnal de alarmă din teritoriu, să îi anunţăm că sunt aspecte la care mai trebuie să se lucreze”, a spus Dan Pirnoiu.

Sporuri anulate

Mitingul ce va fi organizat în Bucureşti va aduna aproximativ 750.000 de bugetari şi are ca principal motiv nemulţumirile legate de noua lege a salarizării. Potrivit reprezentantului Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu, salariile medicilor nu vor creşte, aşa cum promite premierul Emil Boc, ci vor scădea, „în contextul în care lega elimină sporurile personalului sanitar”. „Primul ministru ne transmite faptul că drepturile salariale nu se vor modifica şi că va fi o creştere de 50, chiar 57 la sută a salariilor. Cu toate acestea, din lege au fost eliminate sporurile de prevenţie, prima de stabilitate plata orelor supliementare, iar procentul pentru toate sporurile care se pot acorda a fost redus la 30 la sută. Părerea mea este că veniturile salariaţilor vor scădea cu aproximativ 50 la sută. În contextul în care sporurile scad şi salariile scad”, spune Dan Pirnoiu.

Probleme de personal

O altă temă ce va fi abordată luni, în cadrul protestului, este măsura celor 10 zile de concediu fără plată, pentru perioada octombrie-noiembrie. Reprezentanţii Sanitas consideră că măsura nu va face altceva decât să acutizeze şi mai tare situaţia personalului din sistemul sanitar. „În acest moment, funcţionăm cu un deficit foarte mare de personal. Medicii şi asistentele care există în prezent lucrează ore suplimentare, care nu vor mai fi plătite şi acum Guvernul doreşte trimiterea personalului sanitar în concediu de zece zile fără plată. Situaţia ajunge să fie dezastruoasă”, spune Dan Pirnoiu.

Finanţarea, altă problemă

Nu trebuie pierdut din vedere nici aspectul financiar al problemei, mai atrage atenţia preşedintele Sanitas Sibiu. „Am ajuns în situaţia în care nu mai sunt bani de medicamente, spitalele nu îşi mai pot asigura proviziil. Preocuparea noastră este legată de acoperirea trimestrului patru a acestui an, în ceea ce priveşte finanţarea”, spune Dan Pirnoiu.

Un alt miting va fi organizat la Bucureşti miercuri, 7 octombrie, când vor fi prezenţi, în faţa sediului Guvernului, reprezentanţi ai tuturor confedearaţiilor pentru susţinerea bugetarilor şi a problemelor legate de situaţia economică şi a disponibilizărilor de personal.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav