Miercuri se dezbate PUG-ul Sibiului E-mail
Miercuri se dezbate PUG-ul Sibiului Sibienii sunt aşteptaţi, miercuri, de la ora 12, să participe la dezbaterea legată de noul Plan Urbanistic General al Sibiului, la sediul primăriei. Cei interesaţi mai au timp să consulte broşura elaborată de municipalitate la Biroul de Informaţii pentru Cetăţeni, şi să îşi trimită ideile, în scris, până la 31 iulie.

Titlul PUG-ului elaborat de firma clujeană Planwerk este “Sibiu, loc de întâlnire” şi sintetizează potenţialul oraşului. Conform broşurii, Sibiul este în primul rând un oraş cu vocaţie de gazdă, atractiv deopotrivă pentru evenimente, afaceri, turism sau studii. Prin atuu-ri, se remarcă poziţia georgrafică bună, accesibilitatea, valorile de patrimoniu construit şi natural, atât din oraş, cât şi din împrejurimi. Un alt plus sunt universităţile, prin faptul că atrag tineri, în condiţiile în care populaţia nativă este în scădere. Nu în ultimul rând, sunt trecute în revistă activităţile cu caracter industrial şi logicistic, “motorul economic”. “În acest fel, profilul oraşului este în primul rând rezultatul conlucrării a patru domenii: evenimente-universităţi-turism-activităţi ecnomice. Rolul Planului Urbanistic General este trasarea şi asigurarea unui cadru spaţial prielnic dezvoltării acestui profil”, se arată în document. Drept urmare, principalele obiective propuse de PUG sunt un centru de conferinţe, congrese şi spectacole şi un campus universitar, în apropierea centrului istoric. Activităţile industriale din partea de nord-vest a oraşului sunt extinse spre nord, aici fiind propuse construirea unui complex pentru târguri şi expoziţii, o zonă dedicată imm-urilor, implementarea şi extinderea trenului urban. În plus, este propusă dezvoltarea unui nou centru economic est, pentru valorificarea cartierelor Hipodrom-Vasile Aaron.

Obiective cheie propuse în PUG

Centru de congrese, conferinţe şi spectacole

Pentru zona teatrul Radu Stanca, Piaţa de flori şi Cazarma 90, PUG propune realizarea unui centru pentru evenimente culturale, economice şi politice.

Zone de activităţi economice

Cele două zone industriale ale oraşului trebuie extinse pe suprafeţe noi. Aici vor fi amplasate servicii, comerţ, clădiri administrative, depozitare şi logistică. O zonă specială este rezervată dezvoltării IMM-urilor, care acum ocupă spaţii necorespunzătoare din zone cu alte destinaţii.

Complex de Târguri şi Expoziţii

Pentru a deveni într-adevăr un oraş gazdă pentru evenimente economice şi afaceri trebuie construit un centru de târguri şi expoziţii. Ansamblul va fi amplasat în Zona Vest, putând fi rezultatul unei investiţii publice, private sau a unui parteneriat.

Parcuri, spaţii verzi, baze de agrement şi sport

Principalele parcuri vor fi amenajate de-a lungul cursurilor de apă, după modelul parcului Sub Arini. Prin amenajarea luncii şi malurilor Cibinului vor fi realizate două parcuri, în zona Câmpuşor şi zona Guşteriţa, şi o bază de agrement, La Cascadă. Pe Vale Săpunului vor fi spaţii verzi pe ambele maluri. Zona vest va include un parc sportiv cu rol de barieră verde între industrie şi locuinţe, iar un alt parc va fi de-a lungul pârâului Ruscior. În total, PUG prevede realizarea a 350 de hectare de spaţiu verde.

Reţeaua de spaţii publice

O altă prioritate este reabilitarea şi extinderea spaţiilor publice. Cartierele de blocuri vor beneficia de parcări colective, supraetajate. Foste zone industriale trebuie transformate în zone comerciale - Balanţa, Independenţa, de exemplu.

Extinderea oraşului

Direcţia de extindere a zonei urbanizate este vest şi sud-vest. Zona dintre Alba Iulia şi pârâul Ruscior va fi ocupată, etapizat, de un Centru Economic, un parc şi o zonă rezidenţială. Zona Câmpuşor va deveni un nou cartier. Extinderi de mici dimensiuni sunt prevăzute pentru Turnişor, Guşteriţa, Zona Este, Viile Sibiului, Calea Poplăcii. Vor fi 580 de hectare de locuinţe, 370 pentru activităţi economice, 90 pentru instituţii şi servicii şi 110 hectare cu funcţiuni mixte.

Reţeaua de trafic

PUG prevede măsuri pentru fluentizarea reţelei de străzi şi construcţia de noi pasaje şi poduri.

Tren urban

Proiectul de tren urban, aflat în faza de evaluare, este integrat în plan. Prin modernizarea şi prelungirea fostei căi ferate industriale, va fi introdusă o linie de transport public pe traseul centru Comercial Vest - aeroport - gara Turnişor - Gara Mică - Gara Sibiu - Vasile Aaron - Şelimbăr - Cisnădie.

Parcaje colective

Pentru realizarea spaţiilor verzi şi de joacă, şi pentru marcarea aleilor pietonale şi pentru biciclişti, PUG prevede construcţia de parcaje colective multietajate.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav