Ministrul sanatatii vrea urgente la nivel european la Sibiu E-mail
Ministrul sanatatii vrea urgente la nivel european la Sibiu Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a promis, în urma vizitei la Sibiu, construirea unei secţii de urgenţe la nivel european în clădirea de lângă facultatea de medicină care, momentan, nu este folosită.

Ministrul a ajuns la Sibiu în jurul orei 19. Alături de Raed Arafat, Subsecretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, managerii spitalului şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, acesta a vizitat Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului sibian. În urma discuţiilor “la faţa locului”, ministrul, la propunerea autorităţilor locale, şi-a dat acordul în ceea ce priveşte folosirea clădirii de lângă facultatea de medicină, aflată încă în construcţie, pentru crearea unei secţii de urgenţe la nivel european.
“Voi telefona domnului primar şi îi voi propune să o treacă la Ministerul Sănătăţii pentru a putea fi folosită de către spital”, a spus Ioan Bazac.
Potrivit datelor prezentate de directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Ioan Maniţiu, clădirea are o suprafaţă de 1527 metri pătraţi, pe o arie desfăşurată de 8568 de metri pătraţi şi poate cuprinde 240 de paturi.

Clădirea a fost, iniţial, construită ca spaţiu al Facultăţii de Medicină, apoi a fost propusă pentru locuinţe pentru personalul medical, însă nici acest proiect nu a fost realizat. În prezent, se află în proprietatea primăriei Sibiu.

„Ştiţi bine că Banca Mondială finanţează aici reabilitarea maternităţii şi, întrucât în ultima perioadă, achiziţiile au fost mai jos decât nivelul preconizat, din economiile pe care le facem din aceste proiecte, vom putea să reabilitm şi această clădire şi să ajungă o clădire în care să facem urgenţe la nivel european. De asemenea, să facem şi tot ceea ce înseamnă chirurgie intervenţională. Că e chirurgie cardiacă sau că este chirurgie generală sau că este orice fel de chirurgie, cred că este util să existe un spaţiu care să fie la nivel european”, a spus Ioan Bazac.

Ministrul sănătăţii, Ioan Bazac, s-a aflat, împreună cu Raed Arafat, într-o vizită de lucru, vineri, 14 august, în judeţul Sibiu, cu ocazia implementării, funcţionării şi dezvoltării sistemului regional interspitalicesc de telemedicină.

Înainte de a veni la Sibiu, Ioan Bazac a vizitat şi spitalul din Mediaş, implicat în sistemul de telemedicină coordonat de către Centrul Regional de Coordonare Târgu Mureş.

Sibieni ţinuţi la poartă

Pe tot parcursul vizitei ministrului, peste 20 de sibieni, cu bilete de voie, au aşteptat la porţile spitalului pentru că nu le-a fost permisă intrarea. Imediat după plecarea ministrului, oamenii au putut să treacă dincolo de porţile spitalului.

"Dacă oamenii aveau bilet de voie, atunci trebuiau să fie lăsaţi să intre. Vizita mea nu trebuie să afecteze bunul mers al spitalului. Ceea ce se întâmpla înainte de `89 nu mai are voie să se întâmple. Cred că a fost un exces de zel", a spus ministrul presei la întrebarea privind restricţiile impuse de managerul spitalului, Gabriel Budescu.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav