Misterele tablourilor de la Muzeul Brukenthal E-mail
Misterele tablourilor Elemente noi descoperite de echipa de restauratori ai Muzeului Naţional Brukenthal (MNB), în cazul a două tablouri din pinacoteca baronului. Detaliile descoperite aduc indicii importante în ceea ce priveşte cele două picturi. Acestea vor lua drumul Franţei, în curând.

Este vorba dspre lucrările „Portret de bărbat blond”, aparţinând pictorului Frans Pourbus I şi „Bucătăreasa”, de Frans Snyders, datând din secolele XVI. După două luni de muncă, echipa de restauratori a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu a anunţat descoperirea unor elemente ascunse în cele două tablouri.

În cazul primei lucrări, cea aparţinând pictorului Frans Pourbus, „Portret de bărbat blond”, a fost descoperit, în colţul din stânga sus a tabloului, un blazon care ar putea oferi detalii privind identificarea personajului pictat. „Cu ajutorul luminii razante, am descoperit în colţul din stânga, sus, un relief mai ciudat al stratului de culoare. În urma cercetărilor, mergând din aproape în aproape, am descoperit un blazon. Cel mai probabil acesta a fost acoperit în urma uzurii. Nimic din ceea ce a fost original nu a fost pierdut”, a spus şeful echipei de restauratori, Ioan Muntean.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea tablou, „Bucătăreasa”, de Frans Snyders, cercetările echipei de restauratori a dus la descoperirea, în centrul tabloului, a unei scene religioase, „Cina din Emaus”, redând scena femeilor mironosiţe la mormântul lui Iisus, după Înviere.

„E o descoperire importantă nu doar pentru muzeu şi pentru ţară, ci pentru întreaga Europă, pentru artă, chiar. Generaţii întregi au admirat tablourile în forma lor iniţială, iar acum noi oferim o variantă mult mai apropiată de original”, a spus directorul general al MNB, Sabin Luca. „E un succes care se datorează echipei de restauratori a muzeului”, a continuat acesta.

Tablourile vor pleca spre o expoziţie la Paris, Franţa, unde vor fi expuse, pentru aproape jumătate de an. După această perioadă, vor putea fi admirate şi în galeriile Muzeului Naţional Brukenthal.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav