Mitingul saraciei E-mail
mitingul saraciei Mai multe sindicate afiliate marilor confederaţii sindicale, Cartel Alfa filiala Sibiu, CNSLR Frăţia filiala Sibiu şi Blocul Naţional Sindical (BNS) filiala Sibiu au participat ieri la un miting care s–a desfăşurat concomitent în mai multe judeţe ale ţării.

Aproape 1000 de sindicalişti sibieni, între care bugetari din sănătate, finanţe publice, din învăţământul preuniversitar şi universitar, funcţionari publici sau lucrători ai instituţiilor de cultură şi ai Poştei Române, alături de sindicalişti din industria uşoară, din mediul privat s–au adunat joi, 3 iunie, la ora 14, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a participa la un "miting al sărăciei", scandând lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

"Este o acţiune concertată la nivel naţional organizată de către confederaţiile sindicale (...) Este mitingul sărăciei, este mitingul îndreptat împotriva măsurilor dure ale Guvernului. Stimaţi colegi, la mitingul nostru am invitat şi pensionari şi şomeri şi am recomandat ca cei mulţumiţi să stea acasă." a spus Marius Vingerzan, preşedintele Cartel Alfa filiala Sibiu, care a arătat că protestul a fost organizat din cauza "măsurilor fără precendent care îngenunchează populaţia României" . Liderul de sindicat a mai arătat că acţiunile vor continua până când Guvernul va cădea.

La rândul său, Dan Pirnoiu, preşedintele CNSLR - Frăţia filiala Sibiu a spus că acţiunea de protest este o critică la adresa Guvernului: "Mitingul este în legătură cu cele două proiecte de lege şi este o critică la adresa Guvernului. Considerăm că reducerea salariilor şi a pensiilor nu rezolvă criza, ci o adâncesc" a declarat liderul de sindicat, care a arătat că aproximativ 150 de protestatari dintre cei prezenţi la miting au fost din sănătate. De la protest nu a lipsit nici Silvestru Tomuţă, preşedintele BNS filiala Sibiu, care a arătat că la miting au participat în jur de 300 de sindicalişti afiliaţi BNS. "Nu mai este vorba de o mobilizare, e vorba de a cere să plece Guvernul", a spus liderul de sindicat.

Protestatarii s-au înarmat cu pancarte pe care era scris:"Jos Guvernul Ciomu!", "Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă!", "NU impozitării tichetelor de masă" şi au strigat: "Unitate!", "Jos Guvernul!" sau "Jos Băsescu!" fiind acompaniaţi de fluiere.

Punctul de pensie la 45% - una dintre revendicări

Mitingul a început în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, la ora 14 şi s-a încheiat după două ore, în faţa Prefecturii Judeţului Sibiu. Protestatarii au plecat în marş de la Sindicate spre Prefectură, scandând aceleaşi lozinci împotriva Guvernului, blocând pentru aproximativ o jumătate de oră circulaţia pe strada Andrei Şaguna. Sindicaliştii se declară nemulţumiţi de măsurile de austeritate iniţiate de Guvern şi au gândit o serie de revendicări, între care: combaterea reală a evaziunii fiscale, creşterea salariului minim la 705 lei, creşterea punctului de pensie la 45%, renunţarea la reducerea salariilor cu 25%, neimpozitarea tichetelor de masă. O delegaţie alcătuită din reprezentanţi ai sindicaliştilor a prezentat prefectului cererile protestatarilor.

Protestul de ieri i-a adunat la un loc, printre alţii, pe membrii Sindicatului "Sanitas" Sibiu, 58 de protestatari din partea Sindicatului "Dreptatea" din Sănătate, Federaţia Educaţiei Naţionale, Sindicatul Finanţe Locale din Direcţia Fiscală Locală Sibiu, Sindicatul Cadrelor Universitare Sibiu, Federaţia Sindicatelor din Gaz Metan Mediaş, Federaţia Ambulanţa Sibiu, Sindicatul Liber SIB-DRESS, Federaţia Sindicală "Pielarul", Sindicatul Poşta Română sau SED LEX. La protest au mai participat sindicalişti de la Muzeul Naţional Brukenthal, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu sau Filarmonica de Stat Sibiu.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav