Municipalitatea vinde terenuri E-mail
municipalitatea vinde terenuri Municipalitatea are mare nevoie de bani. Daca nu poate vinde baza sportiva Vointa, incearca sa faca rost de bani de pe terenurile din Cartierul Tineretului. Cei care le-au primit, in 2004, cu drept de folosinta gratuita si cu obligatia de a construi locuinte, le vor putea cumpara, daca legislativul sibian va aproba, in sedinta de joi, proiectul initiat de Klaus Johannis.

In plina criza, edilii gasesc, totusi, de cuviinta sa aloce nu mai putin de 300.000 de lei pentru "iluminatul public la adapostul pentru caini". Consilierii locali se vor pronunta in privinta acestui proiect, si a altor 29, in sedinta ordinara din 27 august.

Alesii locali vor dezbate, joi, 27 august, in sedinta ordinara, 30 de proiecte de hotarare, al caror unic initiator este, din nou, primarul Klaus Johannis. Avand experienta sedintelor-fulger, in care soarta orasului se hotaraste cu rapiditate si in unanimitate, intrunirea de joi ar putea dura mai putin de 30 de minute.

Nimic despre Vointa

Consilierii locali nu si-au propus sa ia in discutie revocarea Hotararii 262, adoptate in 30 iulie, privind vanzarea bazei sportive Vointa, ignorand deocamdata somatia venita din partea Prefecturii. Pe ordinea de zi a sedintei ordinare de joi, 27 august, nu figureaza niciun proiect legat de controversata hotarare ce incalca legislatia in vigoare. Exista, insa, posibilitatea ca legislativul local sa includa dezbaterea solicitarii Prefecturii pe ordinea de zi suplimentara.

Teren pentru gestionarea deseurilor

Primul proiect de pe ordinea de zi prevede transmiterea in administrarea Consiliului Judetean a unui teren arabil de 30.000 de metri patrati, aflat in proprietatea publica a municipiului Sibiu, situat in extravilanul localitatii Sura Mica. Pe acest teren urmeaza a se construi o statie de sortare si o statie de compost in zona Sibiu - Ocna Sibiului - Talmaciu - Slimnic - Vurpar - Rosia - Sura Mare - Selimbar - Poplaca - Gura Raului, in baza proiectului Sistem Integrat de Gestionare a Deseurilor in Judetul Sibiu.

Vanzari in cartierul Tineretului

Consilierii le-au pregatit o noua surpriza celor mai "norocosi" dintre sibieni. Cei care au primit parcele de teren in cartierul Tineretului, pentru construirea unei locuinte, vor putea sa le cumpere de la municipalitate. Conform HCL 169/2004, ei aveau doar drept de folosinta gratuita asupra terenului. Proiectul de hotarare nr. 29, ce va fi aprobat joi, prevede completarea vechii hotarari cu urmatorul paragraf: "Dupa finalizarea construirii locuintei, Consiliul Local poate hotari, la solicitarea proprietarului constructiei, vanzarea directa catre acesta a terenului ce a facut obiectul dreptului de folosinta gratuita. Pretul de vanzare se stabileste prin expertiza tehnica, intocmita de catre un expert evaluator autorizat, la cererea Consiliului Local si aprobata de Consiliul Local". In aceste conditii, legislativul sibian le ofera proprietarilor posibilitatea de a-si vinde casele construite in Cartierul Tineretului, dupa 5 ani, asa cum prevede HCL 169/2004.

Lumina scumpa pentru caini

Consilierii vor aproba, in sedinta lunii august, si o rectificare de buget. Proiectul "blocuri locuinte sociale Cartier Resita II, strada Viitorului Sibiu (4 blocuri)" va primi 5.500 de lei in plus. Banii vor fi luati din bugetul alocat pentru efectuarea studiului de fezabilitate al proiectului "Constructie viaduct Calea Surii Mici - Kogalniceanu". De o suma mult mai mare va beneficia noul adapost pentru caini. Nu mai putin de 300.000 de lei vor fi alocati pentru "Iluminatul public la adapostul pentru caini", bani ce vor fi luati de la proiectul "Constructie pod nou - PECO Alba Iulia". Se pare ca adapostul pentru caini inghite mult mai multi bani decat au fost prevazuti initia. Numai in sedinta de luna trecuta, consilierii au suplimentat fondurile cu 36.040 de lei, pentru achizitionarea unei autoutilitare pentru transportul animalelor, in valoare de 30.000 de lei, restul sumei fiind destinat cumpararii unui soft.

Proiecte comasate

Doua proiecte retrase, in ultimul moment, de pe ordinea de zi a sedintei de luna trecuta, se regasesc, acum, intr-unul singur. Noul proiect prevede revocarea HCL nr. 168/2008 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii "Amenajare parcare Muncel I" si a HCL nr. 169/2008 - "Amenajare parcare Muncel II". Hotararea 168, adoptata in 24 aprilie 2008, prevedea, la capitolul "indicatori tehnici", suma totala de 678.207,43 de lei (inclusiv TVA). In cazul obiectivului de investitii "Amenajare parcare Muncel II", costurile aprobate prin HCL 169/24.04.2008 erau de 554.917,43 lei (inclusiv TVA). Proiectul ce va fi supus aprobarii in sedinta din 27 august prevede noi indicatori tehnico-economici la obiectivul de investitii "Amenajare parcare Muncel I plus Muncel II": 1.233.124,86 de lei (inclusiv TVA). Pentru ambele lucrari, studiul de fezabilitate a fost intocmit de SC DPC SA. Executia celor doua lucrari a fost incredintata firmei Terra Construct SRL.

Curse mai dese

Printre cele 30 de proiecte de hotarare supuse dezbaterii in sedinta din 27 august, se afla si proiectul cu numarul 27, privind transportul in comun pe raza orasului. Potrivit acestuia, din 14 septembrie, ar urma ca autobuzele sa circule mai des. In plus, transportul pe ruta Sibiu - Viile Sibiului ar putea deveni gratuit pentru elevii care provin din familii cu o situatie materiala precara. Astfel, timp de un an de zile, 39 de elevi ar putea veni in si dinspre Sibiu pe gratis.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav