Muzica si dans pentru o dubla aniversare germana E-mail
aniversare germana Câteva sute de etnici germani au luat parte sâmbătă la aniversarea a 40 de ani de emisiuni în limba germană şi două decenii de existenţă a Forumului Democrat al Germanilor din România. Aniversarea a fost marcată printr–un spectacol ce a reunit peste 120 de artişti.

Noiembrie 1969, ianuarie 1990, ianuarie 2010. Un arc peste timp a fost “construit” sâmbătă seara la Sala Thalia din Sibiu, acolo unde etnici germani din România şi invitaţii lor şi-au dat întâlnire pentru a marca 40 de ani de emisiuni în limba germană şi două decenii de existenţă a FDGR. Metoda aleasă apentru aniversare: un spectacol ce a reunit imagini din arhiva TVR şi momente artistice live. Gazda evenimentului a fost Christel Ungar Topescu, redactorul şef al secţiei germane din cadrul TVR şi realizator al emisiunii Akzente, iar printre invitaţi s-au numărat Klaus Iohannis, primarul Sibiului şi preşedinte FDGR, Martin Eichtinger, Ambasadorul Austriei, şi Andreas von Mettenheim, Ambasadorii Germaniei. Klaus Iohannis şi Alexandru Sassu, preşedintele TVR, au vorbit despre începuturile FDGR şi ale emisiiunii în limba germană, subliniind că deşi existenţa emisiunea a fost decisă de “motive propagandistice, Akzente a reuşit să fie mult mai mult de-a lungul timpului”.

La ceas aniversar, FDGR şi emisiunea în limba germană s-au prezentat prin momente corale, prin obiceiul de nuntă al şvabilor sau prin dansuri tradiţionale germane, susţinute de formaţia de profil a FDGR Sibiu. Seara s-a încheiat în compania cantautorului Ricky Dandel, care s-a lansat în ca¬drul emisiunii în limba germană în anii ’70.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav