Neozeelandezul Birch a castigat Prologul Red Bull Romaniacs E-mail
birch a castigat prologul Neozeelandezul Chris Birch a câștigat Prologul Red Bull Romaniacs, primul eveniment din cadrul celui mai dificil raliu enduro din lume.

Ploaia a îngreunat serios eforturile riderilor de a trece peste obstacolele pregătite de Andy Fazekas și clubul Crazy Bike. Imaginația organizatorilor a pus la grea încercare măiestria motocicliștilor. Calificările de dimineață au stabilit lista celor 16 care urmau să ia startul la fiecare clasă, Hobby Team, Hobby Single, Expert Team, Expert Single și Pro. Clasa Trial a avut doar patru înscriși la linia de start, care s-au întrecut doar în finală.

Toate finalele au fost extrem de disputate. Dificultatea traseulului a făcut ca niciunul dintre concurenți să nu poată fi considerat favorit. A fost vorba de îndemânare, de agilitate și nu în ultimul rând, de mult noroc. În jur de 6000 de sibieni au îndurat câteva ore ploaia ca să vadă îndemânarea riderilor, să își aleagă favoritul pentru cursa de 700 de kilometri care va începe duminică, 27 iunie. Iar riderii le-a oferit ocazia de a alege. Diferențele mici de valoare au făcut ca toate clasele să fie extrem de disputate. Germania, Noua Zeelandă și Austria au fost singurele țări care au avut mai mult de doi rideri pe podium. Și românii au strălucit. Romeo Dunca a dat dovadă de un curaj nebun în fața tonelor de piatră iar Krisztian Nagy, coechipierul lui Dani Oțil în echipa TipTil Team a făcut o finală excelentă la clasa Hobby Team și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Însă adevărata luptă s-a dus, după cum era și de așteptat, la clasa Pro, compusă din campioni ai edițiilor trecute sau enduriști extrem de experimentați, cum e cazul vedetei Taddy Blazusiak, unul dintre cei mai buni rideri de enduro din lume. Blazusiak și-a confirmat statutul de favorit, însă s-a văzut că este primul său an la Red Bull Romaniacs. Iar astfel, mai vechii Chris Birch și Graham Jarvis au ocupat primele poziții.

Mâine începe o cursă infernală, de patru zile, în care cei 165 de rideri din 33 de țări vor fi încercați la maxim de terenul accidentat din munți. Duminică, riderii vor concura în apropierea Sibiulu, în zona Curmătură-Vălari-Dealul Gușteriței. Luni se pornește spre munții Parâng, ziua urmând să se încheie la Petroșani ca marți să se pornească spre munții Sebeșului, cu finiș la Săliște. Ultima zi va fi, probabil, cea mai dificilă, concurenții urmând să lupte cu zona sălbatică din apropierea râului Olt, la Turnu Roșu. Finișul întregului concurs va avea loc miercuri, în Piața Mică.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav