Nicolae Nemirschi sta trei zile la Sibiu E-mail
Nemirschi la Sibiu Ministrul Mediului va petrece trei zile la Sibiu. Nicolae Nemirschi participa, incepand de ieri dimineata, la o conferinta europeana pe tema legislatiei de mediu. In prima conferinta de presa, sustinuta ieri, Nemirschi a acordat o atentie speciala problemei reciclarii peturilor.
Nemirschi crede ca romanii trebuie recompensati pentru peturile predate spre reciclare.

Cel mai important forum european pe teme de mediu l-a adus la Sibiu pe ministrul Mediului. Nicolae Nemirschi a sosit, ieri dimineata, pentru a participa la Conference on Implementation and Enforcement of Environmental Legislation, ale carei lucrari se vor incheia vineri, 25 septembrie. In cadrul conferintei de presa sustinute ieri, Nicolae Nemirschi a tinut sa sublinieze, in primul rand, modalitatea cea mai exacta prin care vor fi recompensati romanii care vor duce peturile la reciclat.

Nemirschi a explicat, in premiera, cum va functiona sistemul de reciclare a peturilor de plastic, ce se va implementa, in viitor, in toata tara. „Oamenii care vor aduce aceste peturi la automatele de reciclare vor fi recompensati prin primirea unui bon valoric in baza caruia vor primi trei sticle de apa. Asta ne propunem cu acest program", a spus ministrul Mediului, la Sibiu. Acesta a aratat ca ministerul trebuie sa identifice un intermediar pentru instalarea mai multor aparate de recuperare a peturilor, care sa fie amplasate in supermarketuri.

Obligati si recompensati

Nemirschi crede ca singurele solutii in rezolvarea problemei mormanelor de peturi ar fi metodele obligarii si recompensei. „Colectarea selectiva trebuie constientizata de fiecare locuitor al Romaniei. Daca in localitati s-a mai rezolvat cum s-a mai rezolvat problema, ramanem cu problemele de pe marginea drumurilor, din rauri si, de ce nu, din Delta Dunarii", s-a plans demnitarul. Nemirschi a mai subliniat ca la nivel national mai sunt 11 gropi de gunoi care au ramas neacoperite, la expirarea termenului impus de Uniunea Europeana.

Forum european

Sibiul gazduieste, pana in 25 septembrie, cel mai important forum european pe teme de mediu. „Este pentru prima data in Romania, dupa 1990, cand organizam un asemenea eveniment. Este cel mai important forum european pe teme de mediu. Romania avea nevoie de un astfel de eveniment. Acum ne ducem la Bucuresti, sa ne facem temele", a spus ministrul Mediului. Evenimentul, la care iau parte peste 200 de reprezentanti de prim rang ai institutiilor de mediu din Europa, este organizat de Comisia Europeana si Garda de Mediu, cu sprijinul retelei europene a institutiilor cu atributii de implementare si de control in domeniul protectiei mediului - IMPEL. De asemenea, la acest eveniment vor participa mai multi oficiali ai Comisiei Europene si ai Ministerelor de Mediu din toate statele membre ale Uniunii Europene.

Raspundere majora

Dupa cum prevede progarmul oficial al conferintei, pe parcursul celor trei zile vor fi analizate rezultatele proiectelor din reteaua IMPEL, raspandirea bunelor practici in domeniul implementarii legislatiei de mediu, dar si consolidarea cooperarii si promovarii retelei la nivel national, dar si regional. Pe langa tematicile prestabilite, forumul va mai cuprinde si o sectiune in care se va aborda tema identificarii unor noi teme de dezbatere in domeniul protectiei mediului. Romania si-a asumat organizarea acestei conferinte pentru a demonstra astfel ca protectia mediului si identificarea domeniilor de actiune in context international constituie prioritati pentru autoritatile de la Bucuresti.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav