Noi prevederi privind depunerea declaratiilor de asigurare E-mail
Noi prevederi privind depunerea declaratiilor de asigurareAsociaţii unici, asociaţii, acţionarii şi comanditarii, care au fost asiguraţi obligatoriu, potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, pe bază de declaraţie de asigurare, începând cu data de 1 ianuarie 2011 nu mai fac parte din categoria persoanelor asigurate obligatoriu în sistemul public de pensii, anunţă reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii din Sibiu.

Drept urmare, declaraţiile de asigurare depuse la casele teritoriale de pensii de către asociaţii unici, asociaţii, acţionarii şi comanditarii încetează de drept la data de 1 ianuarie 2011.

Începând cu această dată, asociaţii unici care primesc indemnizaţie lunară pentru această calitate, sunt asiguraţi obligatoriu în sistemul public de pensii şi vor fi înregistraţi în „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate" potrivit art. 269^19 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011.

Asociaţii unici care primesc dividende, asociaţii, acţionarii şi comanditarii vor putea opta după 1 ianuarie 2011 pentru o asigurare facultativă, pe bază de contract de asigurare socială, prevăzut de Legea nr. 263/2010.

În situaţia în care asociaţii unici, asociaţii şi comanditarii, care aveau depusă declaraţie de asigurare conform Legii nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, au achitat contribuţia de asigurări sociale pentru o perioadă din anul 2011, această perioadă va constitui, potrivit legii, stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, contribuţia de asigurări sociale nefiindu-le restituită.

Program cu publicul pentru încheierea contractelor de asigurare:

- Casa Judeţeană de Pensii Sibiu: luni - vineri între orele 8.30- 13.30

Mezanin, ghişeul 4

- Casa Locală de Pensii Mediaş: marţi şi joi între orele 8.30- 13.30


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav