Noile mamici la mana birocratiei E-mail
noile mamici Schimbarea sistemului informatic întârzie plata indemnizaţiei de creştere a copilului.

O sibiancă aşteaptă să îşi primească indemnizaţia de creştere a copilului nou-născut din luna octombrie. Se pare că de vină este sistemul informatic, dar şi faptul că dosarele de indemnizaţie depuse la Primărie ajung la Agenţia de Prestaţii Sociale doar o dată pe lună şi nu a mai fost timp să se deschidă un cont în luna decembrie. Cu alte cuvinte, un întreg sistem, care lasă o mamă fără puterea de asigura un trai cât de cât decent nou-născutului. Un întreg sistem care nu şi-a pus, însă, întrebarea dacă acea mamă are venituri care să îi permită să îşi crească un copil, în condiţiile în care trebuia să primească bani în data de 2 noiembrie şi până acum nu a primit niciun ban.

Andreea S. a născut în data de 19 octombrie. Nici până acum, sibianca nu a primit indemnizaţia de creştere a copilului. Femeia spune că a depus cerere pentru această indemnizaţie în data de 3 noiembrie, la Primărie. În mod normal, plata indemnizaţiei ar fi trebuit să se facă începând cu luna următoare celei în care a fost aprobată cererea. Doar că dosarul mămicii a ajuns la Agenţia de Prestaţii Sociale doar la finalul lunii noiembrie. "Noi nu putem face plăţi la casierie. Dosarul doamnei a ajuns la noi, e verificat şi aprobat, doar că deschiderea de cont ar fi trebuit făcută înainte de 10 decembrie. Cum nu s-a putut face până atunci, o asigurăm pe doamna că va primi toţi banii în cursul lunii următoare", a spus directorul Agenţiei de Prestaţii Sociale, Cosmin Cruciat. Adică în martie. Cu toţii am putea spune că banii sunt buni şi atunci. Dar imediat ne vom pune întrebarea cum se face că un drept pe care orice mămică îl are, un drept care îi asigură creşterea copilului, îi este refuzat timp de aproape 4 luni. Şi din ce va asigura această mămică banii necesari creşterii copilului.

Alte întârzieri

Directorul Cosmin Cruciat recunoaşte că sunt ceva probleme la Agenţie. Cele mai multe ţin de sistemul informatic, care a fost schimbat de curând. "Mici întârzieri au mai fost, dar oamenii au înţeles. Avem mulţi beneficiari în judeţ şi sistemul mai dă şi erori, care nu sunt de natură umană. Bineînţeles că ne asumăm întârzierile. Cele mai mari întârzieri apar, de regulă în cazul transferurilor dintr-un oraş în altul", a spus directorul Agenţiei de Prestaţii Sociale. În cazul Andreei S., directorul admite că există o problemă, dar dă asigurări ferme că sibianca îşi va primi banii luna următoare. În plângerea pe care am primit-o la redacţie, aceeaşi cu cea care a ajuns şi la Agenţie, mămica spune că a primit aceleaşi asigurări de plată până la data de 20 martie. Cu toate acestea, ea spune că solicită plata în cursul lunii februarie. În caz contrar, spune femeia, va face demersurile necesare pentru a-i fi plătite penalităţi de întârziere, conform Codului de Procedură Fiscală, pentru fiecare zi de întârziere.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav