Noile masini ale pompierilor prezentate in Piata Mare E-mail
Masini noi pompieri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu a prezentat ieri, în Piaţa Mare, noile maşini de intervenţie achiziţionate în cadrul proiectului "Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru", proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 *

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu a prezentat ieri, în Piaţa Mare, noile maşini cu care se deplasează la intervenţii pompierii sibieni. Autospecialele au fost achiziţionate în cadrul proiectului "Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru", proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013. Proiectul a început în anul 2008 şi are o valoare de 35.847.600 de lei fără TVA. Beneficiarul proiectului este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Transilvaniei, ai cărei membri sunt judeţele Regiunii 7 Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. În judeţul Sibiu, proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean, a cărui contribuţie este de 120.000 de lei.

S-a redus timpul de intervenţie

Scopul proiectului a fost în principal de reducere a timpului de intervenţie pentru inspectoratele pentru situaţii de urgenţă. Prin intermediul lui, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu au ajuns 4 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă, dotată cu tun de intervenţie, cu care se poate acţiona în cazul clădirilor foarte înalte, o autospecială pentru descarcerări grele, folosită la cutremure sau la accidente rutiere de mare amploare şi o autospecială de intervenţii la accidente chimice, radiologice şi nucleare. Cea din urmă este o autospecială nouă în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, până acum, în toată ţara, fiind achiziţionate doar trei astfel de maşini.

Extrem de necesare

Prezentarea noilor maşini a avut loc în prezenţa subprefectului Rareş Macrea, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Şovăială, şi a numeroşi conducători de instituţii locale. "Aceste autospeciale sunt foarte necesare populaţiei în primul rând, şi implicit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu, pentru a face intervenţia şi pentru a salva vieţile şi valorile, bunurile cetăţenilor. Tehnica ce era în dotarea Inspectoratului era din anii 70, 80 în cel mai bun caz. Venind această nouă tehnică, de ultimă generaţie, am îmbunătăţit şi timpul de răspuns şi eficacitatea intervenţiei", a spus locotenent colonelul Cosmin Balcu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav