Norvegienii ne ajuta sa scapam de gunoaie E-mail
Proiect management deseuri Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu a încheiat un parteneriat cu mai multe instituţii şi organizaţii din Norvegia pentru realizarea unui proiect privind îmbunătăţirea sistemului de management al deşeurilor în Regiunea 7 Centru.

Scopul proiectului este îmbunătăţirea sistemului de management al deşeurilor la nivel regional (Regiunea 7 Centru) în România, cu accent pe deşeuri biodegradabile, periculoase şi din construcţii şi demolări, precizează Mediafax.

"În Regiunea 7 Centru managementul deşeurilor are la bază Planul Regional de Gestionare a Deşeurilor, care a fost adoptat în 2007. Acest plan este cunoscut ca un «plan exemplar» pentru că a reprezentat un model pentru celelalte şapte planuri regionale în România. Luând în considerare faptul că în momentul elaborării planului infrastructura de bază pe deşeuri lipsea, accentul s-a pus pe implementarea unor proiecte focalizate pe rezolvarea problemelor depozitării finale, a colectării separate şi realizării obiectivelor privind deşeurile de ambalaje.

În prezent, există multe proiecte în implementare sau care urmează să fie implementate în viitorul apropiat, de aceea este momentul abordării la un nivel superior a managementului deşeurilor, ca întreg, de la generare la valorificare", se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Sibiu. Proiectul prevede realizarea mai multor acţiuni: instruirea personalului în domeniul managementului deşeurilor, sesiuni de creştere a conştientizării în managementul deşeurilor, dar şi implementarea practică a trei proiecte pilot – sistem de compost pentru deşeuri biodegradabile la Sălişte, instalaţie mobilă pentru tratarea deşeurilor din construcţii şi demolări tot în Sălişte şi un sistem de colectare a deşeurilor periculoase din deşeuri menajere la Mediaş.

Printr-un proiect de prefinanţare s-a stabilit un parteneriat cu Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale (KS), Waste Management Norway, Asociaţia Green Living, Universitatea Trondheim şi Primăria Stavanger, pentru a putea transfera experienţa norvegiană în Regiunea 7 Centru.

Proiectul costă în total 2,4 milioane de euro şi se derulează până în aprilie 2011. Două milioane de euro din costul total sunt suportaţi de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norgevian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.

În acest proiect, alături de partenerii norvegieni sunt implicaţi Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Sibiu, Primăria Sălişte, Primăria Mediaş, Asociaţia Română a Oraşelor, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Clubul Ecologic Bios, SC Lafarge SA, SC Fabis SRL.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav