Noua echipa de rugby a Sibiului joaca gratis E-mail
noua echipa rugby sibiu Este a treia încercare, în ultimii şase ani, de a forma o echipă de rugby la Sibiu, şi fiind a treia, poate va fi cu noroc. De data aceasta e diferit, spun iniţiatorii proiectului, Clubul Sportiv Municipal. Deşi acum nu sunt nici măcar resurse financiare, sunt, în schimb, resurse sufleteşti.

Toţi jucătorii care formează actualul lot al nou înfiinţatei echipe CSM Sibiu sunt sibieni, foşti juniori ai Şcolii Sportive Şoimii, care nu vor primi nicio retribuţie financiară. Joacă pur şi simplu din pasiune. Media de vârstă a celor 27 de jucători este de 21 de ani, unii sunt studenţi, alţii sunt angajaţi, niciunul nu este profesionist.

Clubul de-abia va acoperi financiar participarea la calendarul competiţional, despre salarii sau prime nici nu poate fi vorba. Este vorba de 10.000 lei, primiţi de la Consiliul Judeţean, pentru tot anul. “Am avut mai multe tentative, dintre care şi o intrare în divizia A, după care am renunţat din mai multe motive, inclusiv cele financiare. Scopul nostru este de a putea accede anuloacesta, din nou, în lumea rugbyiului, cu o participare în divizia B şi, începând de la anul, în funcţie de posibilităţile financiare şi de modul în care îi vom convige pe aceşti tineri din lot, să continuăm şi, de ce nu, să revenim acolo unde rugbiul sibian a fost - în elita sportului naţional”, a declarat preşedintele CSM Sibiu, Viorel Cinţean.

Jucătorii nu au contracte, sunt doar legitimaţi la clubul sibian. Terenul de joc din Valea Aurie este omologat de federaţie şi este bun de joc, jucătorii se schimbă într-un fost vagon transformat ad-hoc în vestiar. Duşurile sunt la bazinul Olimpia, la jumătate de oră de mers pe jos. Dar detaliile nu mai contează, atunci când joci din dragoste pentru acest sport. Şi aşa cum răspunde şi Cintean, scepticilor care nu cred că jucând pe gratis se poate face performanţă: “nici până în '89 nu s-a făcut performanţă pe bani”. Deplasările la meciuri se vor face în aceeaşi zi, echipa nu va primi cazare. “Am plecat de la dorinţa jucătorilor de a practica acest sport, fără ei nu se putea realiza proiectul. Ei au fost promotorii acestuia. Speranţele noastre este să avem o echipă puternică. Suntem conştineţi că o luăm de la zero. Ei au terminat junioratul şi veneau în continuare la antrenament. A fost dorinţa lor de a merge mai departe”, a declarat antrenorul echipei Florin Troancă.

Echipa ar avea nevoie de aproximativ 300.000 lei, aceasta ar fi suma ideală care ar acoperi stagiile de pregătire, indemnizaţiile pentru sportivi, echipamentul şi deplasările. “Nu e neapărat nevoie să vină sponsorii cu bani, ar fi important să găsim pe cineva care după fiecare antrenament să le dea o masă. Efortul este deosebit în acest sport şi ar fi benefic ca, după ce termină pregătirea, să meargă şi să mănânce pe măsură”, a explicat preşedintele CSM Sibiu.

Echipa şi-a propus, anul acesta, să întărească echipa şi să participe la toate meciurile, urmând ca peste doi ani, aproximativ, dacă este posibil, să lupte pentru promovarea în divizia A. După cum explică reprezentanţii clubului, la 21 de ani, cât este media de vârstă a echipei, jucătorul este “prea crud pentru Divizia A. Într-un an, doi, trebuie să fie rutină, să se călească.” Dacă ar intra anul acesta în eşalonul de elită al rugbyului, jumătate din jucătorii de la echipă ar dipărea, din cauza accidentărilor.

Primul meci al echipei va fi pe 19 septembrie, împotriva celor de la Târgovişte. Este vorba de Cupa României, unde Sibiu va juca şase etape. Adevăratul campionat va începe la 27 martie 2010, unde se va califica prima clasată, direct în optimi, iar a doua după punctaj.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav