O noua traditie inceput de an cu opera si balet E-mail
o noua traditie Teatrul de Balet Sibiu şi Sibiu Youth Orchestra, condusă de tânărul dirijor Gabriel Bebeşelea, alături de invitaţii speciali soprana de origine lituaniană Germa Gasiunaite şi tenorul Cosmin Marcovici, urcă împreună pe scenă, în acest sfârşit de an, pentru un eveniment organizat pentru prima dată în Sibiu: Concert Simfonic de Operă şi Balet „Altfel de Anul Nou”.

Evenimentul, cu o durată de două ore, va avea loc la Sala Thalia Sibiu, în data de 31 decembrie 2009 respectiv în data de 1 ianuarie 2010, în ambele zile de la ora 18:00 şi va fi prezentat de către jurnalista Andreea Aron.

Sibienii au ocazia astfel, pentru prima dată în acest an, să petrecă ajunul sărbătorii de revelion altfel decât în toţi anii de până acum: într-o atmosferă elegantă, pe acordurile clasice ale celor mai cunoscute arii şi uverturi, urmărind un spectacol care îmbină într-un mod inedit opera, muzica simfonică live şi baletul.

„Liliacul”, „Boema”, „Carmen”, „Tosca”, „Dans Ungar”, „Spărgătorul de Nuci”, „Văduva Veselă”, „Dans Slav”, „Giudita”, Turandot”, „Traviata”, „Faust”, „Dans Chinezesc” sunt doar câteva dintre ariile, uverturile şi momentele de balet clasic aflate în programul primei ediţii a Concertului Simfonic de Operă şi Balet „Altfel de Anul Nou”.

Accesul la spectacol se face pe bază de bilet şi exclusiv în limita locurilor disponibile. Costul unui bilet este de 30 de lei, pentru lojele de la parter şi etajul doi, repectiv de 50 de lei pentru locurile din sala mare de spectacol şi lojele de la etajul unu. Biletele se pot achiziţiona de la Filarmonica de Stat Sibiu şi de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr,1).

Soprana Germa Gasiunaite, a absolvit în 1999 Gimnaziul de Arta M.K. Ciurlionis din Lituania şi în anul 2005 Academia de Muzică şi Teatru din Lituania. În 2006 a absolvit Şcoala de Muzică F.Mendelson Bartoldy în Leipzig, iar în 2007 a devenit Masteranda a Acedemiei de Muzica si Teatru din Lituania.

Născut în septembrie 1987, dirijorul Gabriel Bebeşelea a absolvit Liceul de Artă Sibiu. iar în prezent este student în anul patru al Academiei de Muzică « Gheorghe Dima » Cluj Napoca. Debutul său ca şi dirijor a avut loc în 2006, o dată cu primul concert susţinut de Sibiu Youth Orchestra. Gabriel Bebeşelea a mai dirijat până acum Orchestrele Academiei de Muzică « Gheorghe Dima » Cluj Napoca şi Orchestra « Lituaria » a Filarmonicii de Stat Sibiu, acumulând în repertoriul său atât lucrări de creaţie muzicală barocă, dar şi contemporană.

Tenorul Cosmin Marcovici a studiat opt ani violoncelul la Liceul de Artă din Iaşi, după care a urmat specializarea « canto » din cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală, Universitatea « George Enescu » Iaşi. A debutat pe scena Operei Naţionale Române din Iaşi, cu rolul Nemorino din « Elixirul Dragostei » de G. Donizetti. În anul 2004 a primit Ordinul « Meritul Cultural » în grad de Cavaler din partea Preşedenţiei României.

Coregrafia momentelor de balet este realizată de maestrul coregraf Valentin Barteş. După ce a absolvit Liceul de Coregrafie din Cluj Napoca în 1993 şi a fost până în 1996 solist al Teatrelor Naţionale din Zagreb şi Split Croaţia, Valentin Barteş s-a stabilit de mai bine de zece ani în Japonia, unde a înfiinţat alături de alţi artişti balerini compania de dans clasic „Valentino Dance Center Tokyo”. Repertoriul său ca dansator include toate rolurile solistice din Lacul Lebedelor, Don Quijotte, Corsarul, Giselle, Frumoasa din Pădurea Adormită, Baiadera, etc. A pus în scenă, în viziune proprie, Lacul Lebedelor, Don Quijote, La Fille Mal Garde, Mesaiah, Mozart, etc.

Informaţii complete despre artiştii Teatrului de Balet Sibiu se găsesc pe site-ul oficial al instituţiei : www.baletsibiu.ro .

Concertul este organizat de Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi se bucură încă de la prima ediţie de susţinerea următorilor sponosori: Lions Oscar Club Sibiu, Lions Campus Club Sibiu, Club Rotary Sibiu, Centrul Anvelopa, UCIMR, Exces Music Bucureşti, Oportunităţi la Tine Acasă, Sorel, www.designbank.ro .

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav