Oficial programul Prima Casa 2 E-mail
programul prima casa Garanţia noii variante a programului se extinde până la 75.000 de euro, pentru cumpărătorii organizaţi în asociaţii, dar rămâne de 60.000 pentru cei care cumpără locuinţe vechi şi deja începute. Cu "Prima Casă 2" se poate achiziţiona şi un apartament ANL

S-a mărit garanţia, avansul a rămas la fel. Programul "Prima Casă", varianta 2, a fost stabilit. Rămâne de văzut cine va mai putea lua credit, dat fiind faptul că mulţi dintre cei care apelau la acest program şi aveau si scoringul cel mai mare erau salariaţii din sistemul bugetar, care acum sunt în pericol să fie disponibilizaţi. Noile norme privind implementarea programului "Prima Casă" pentru stimularea achiziţionării de locuinţe au fost adoptate, prin Hotarare de Guvern, în şedinţa de ieri. Noua structură a programului prevede oferirea de garanţii de stat de până la 75.000 de euro pentru persoanele fizice care doresc să îşi construiască o locuinţă de la zero, un avans minim de 5%, şi, mai nou, posibilitatea achiziţionării locuinţelor ANL. Noile condiţii vor putea fi aplicate în cel mult două zile, odată cu intrarea in vigoare a Hotărârii de Guvern, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Pesimism la Sibiu

Creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin programul "Prima Casa" va fi garantat în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi sau pentru cele deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi. Potrivit reglementărilor legale, asociaţiile trebuie să fie formate din minimum şapte persoane. La Sibiu, cea de-a doua variantă a programului "Prima Casă" nu este văzut cu ochi buni, dat fiind faptul că şomajul este în creştere şi sunt puţini cei care se încumetă la un credit pe zeci de ani. În plus, până la implementarea lui, spun specialiştii, va mai dura destul de mult timp. "Probabil că o să se mai vândă locuinţe cu programul acesta. Dar trebuie să se şi implementeze. Eu, sincer, cred că varianta a doua a programului va fi disponibilă cam în termen de două luni. Şi atunci trebuie să ne gândim câţi dintre cei care ar fi putut lua un astfel de credit, vor mai putea. Să nu uităm că cei care se încadrează cel mai bine la un astfel de credit sunt bugetarii, iar acum se vorbeşte tot mai des despre disponibilizări din sistem", a spus Bogdan Gicu, preşedintele Uniunii Naţionale a Agenţilor Imobiliari, filiala Sibiu.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav