Oierii sibieni au lasat Parlamentul European cu gura plina E-mail
oierii sibieni Oierii sibieni au dat o lecţie astăzi europalamentarilor din toate ţările membre ale Uniunii Europene: au spart o ceapă în Parlamentul European, au ras un ştampăr de pălincă şi au stins repede cu brânză de brurduf şi cârnaţi de casă.

Câteva sute de membrii ai Parlamentului European au participat în ultimele doua zile la expoziţia de produse tradiţionale româneşti, organizată de europarlamentarul Daciana Sârbu la Bruxelles.

Cea mai importantă secţiune a expoziţiei „Taste Romania” o constituie numerosele tipuri de brânzeturi şi produse tradiţionale din Mărginimea Sibiului, aduse la Bruxelles de oierii sibieni. organizaţi de Andrei Marcel, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Bovine din Mărginimea Sibiului, ciobanii sibieni au trimis în Belgia, încă de acum patru zile, un micobuz plin cu bunătăţi tradiţionale de la stână. Brânzeturi de toate tipurile, în toate felurile de burduf,

Cum de altfel se aştepta toată lumea, standul organizat români în Parlamentul European a fost asaltat de europarlamentari. Mirosul de brânză i-a atras de pe toate culoarele şi coridoarele Parlamentului. Au avut de unde alege: brânză în coajă de brad, caş afumat, pălincă, patramă de oaie, caş, virşli, caşcaval, telemea, vinuri de mai multe soirui şi sarmale.

„Oooo, la, la...!”, „Tres bon...!” şi „Congratulations for the cheese!” au fost la ordinea zilei între degustătorii de ocazie. De partea cealaltă, angajaţii români în Parlamentul European au început degustarea cu „Nu pot să cred, salată de vinete şi fasole bătută aici!”.

Acesta a fost momentul zilei şi pentru europarlamentarii români prezenţi zilele acestea la Bruxelles. Tonul l-a dat Adrian Severin care a dat peste cap primul o ceaşcă de pălincă. A urmat de Sebastian Bodu şi mulţi alţii. Ocupată cu organizarea, Daciana Sârbu a declarat că „nu a apucat să mai mănânce şi ea ceva, însă este foarte mulţumită de prezenţa unui număr mare de europarlamentari, membrii ai comisiei pentru agricultură”.

„Şi vinul şi brânza vorbesc de la sine. Şi să ştiţi că respectă toate normele Uniunii Europene”, a transmis Daciana Sârbu colegilor din parlament.

Mulţumit de eveniment s-a arătat şi Andrei Marcel, liderul oierilor sibieni prezenţi în expoziţie şi co-organizator al întregului eveniment. Cel mai mândru s-a simţit Sebastian Bodu, acesta declarându-se fericit alături de sibienii lui. Puţin timp după începerea evenimentului, în sala Parlamentului European şi-a făcut apariţia şi Elena Băsescu, urmată câteva minute mai târziu de Victor Ponta si Theodor Stolojan.

La mai bine de oră şi jumătate de la începutul expoziţiei în sala Parlamentului European câteva sute de invitaţi încă mai căutau brânza telemea şi cârnaţii de casă, felicitând producătorii sibieni. Animaţi de bucuria cu care au fost primiţi, oierii sibieni nu s-au putut abţine de la a doini puţin din fluier sau a cânta în tihnă o doină. „Sănătate şi putere de muncă vă dorim tuturor”, le-au transmis emoţionaţi sibienii europarlamentarilor şi invitaţilor.

In aceasta dimineata invitatul special al expozitiei a fost Dacian Cioloş, politician foarte respectat în Parlamentul European. Acesta a stat de vorba cu oierii sibieni mai bine de o oră.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav