Olandezul Rosian carne de tun pentru Miki Olar E-mail
victorie miki olar Luptătorul sibian Miodrag "The Gentleman" Olar a obţinut duminică o victorie de prestigiu în capitala Belgiei, asupra unui sportiv din Ţara Lalelelor, Misha Marti Rosian. "Este una dintre cele mai mari performanţe ale unui sportiv de la Kudokai Atlassib", e de părere sensei Adrian Mihai, antrenorul lui "Miki" Olar.

Anul a început bine pentru "Miki" Olar, "Gentlemanul" de la Kudokai Atlassib, acesta obţinând duminică, în capitala Belgiei, Bruxelles, o victorie de răsunet în faţa olandezului Misha Marti Rosian. Meciul s-a disputat în Sala Sporturilor "Guy Cudell", în cadrul Galei "Force & Honneur 4", una de kickboxing (reguli de K1) şi thaiboxing (reguli de Muay Thay). La această competiţie au participat luptători din Belgia, Olanda, Franţa şi România.

"Pentru sportivul nostru sarcina a fost cu atât mai dificilă cu cât el a luptat practic acasă la Misha Marti Rosian. El e olandez, iar în sala din Bruxelles au fost foarte mulţi compatrioţi de-ai săi. În plus, şi spectatorii belgieni au fost tot de partea lui, vă daţi seama. Misha Marti Rosian, un sportiv de 21 de ani, este legitimat la unul din cele mai puternice cluburi olandeze de kickboxing, Kamakura, fiind considerat o tânără speranţă a acestuia", spune antrenorul lui "Miki" Olar, Adrian Mihai. Pentru a lupta cu Misha Marti Rosian, Olar a trebuit să urce în categorie, părăsind-o pentru moment pe cea de 72,5 kilograme, în care a cunoscut atâtea satisfacţii de când a venit la Kudokai Atlassib. Rosian a intrat în ring cu 75,7 kg, cu aproape 4 mai mult decât Olar, ceea ce a constituit de asemenea un avantaj pentru olandez.

Cu toate acestea, "Miki" Olar nu s-a lăsat intimidat şi a intrat tare în meci. Sportivul de la Kudokai Atlassib a făcut poate cel mai bun meci al său din carieră, câştigând categoric toate cele 5 runde ale acestuia. "Meciul a început agresiv, sportivului nostru trebuindu-i doar un minut să arate cine e şeful în ring. În runda a doua şi a treia, "Miki" l-a făcut pe olandez să bată mai tot timpul în retragere, iar în runda a cincea "Gentlemanul" nostru a arătat ca un sportiv complet. Practic, Rosian a fost în imposibilitatea de a bloca atacurile lui "Miki" timp de vreo 30 de secunde", susţine Adrian Mihai, cel care l-a asistat pe Miodrag Olar din colţul ringului, la Bruxelles. Sportivul de la Kudokai Atlassib a fost surprins de lejeritatea cu care l-a bătut pe Rosian. "Pentru mine a fost un meci uşor, şi spun asta cu riscul de a fi acuzat de lipsă de modestie. Mă aşteptam la ceva mai dificil", a afirmat Olar, la revenirea din Belgia. Acesta a completat că îl aşteaptă acum pe Mihai Barbu, pentru un meci revanşă. "Anul acesta vreau să lupt în meciul revanşă cu vedeta Local Kombat, Mihai Barbu. Îi promit că o să-l trimit la plimbare cu targa", a mai spus Miodrag Olar.

"Meciul acesta a fost o luptă de supravieţuire a lui Misha. Miodrag este ceea ce am declarat întotdeuna, un luptător talentat şi valoros. Nimeni nu te invită într-o competiţie de acest nivel să învingi. De obicei, se caută "carne de tun". Un român de-al nostru, Dani Corbea, a păţit-o, a pierdut prin K.O. în faţa vedetei belgiene Arman Hambaryan. Probabil că cei de acolo se aşteptau ca şi "Miki" să fie bătut de Rosian, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. Cu această ocazie, sportivul nostru a demonstrat încă o dată că are valoare şi că se poate lua la trântă cu mulţi luptători de peste hotare. El este unul dintre sportivii de la clubul nostru care realizează performanţe la nivel european. Aceste performanţe însă nu ar fi posibile fără sprijinul permanent de care ne bucurăm din partea unui om inimos, dl. inginer Ilie Carabulea, patronul Holdingului Atlassib, şi căruia îi mulţumim şi pe această cale. De asemenea, gânduri bune şi pentru alţi câţiva sponsori, Adi Vasiu, patronul As Construct SRL, Jurgen Faff, de la Restaurantul Fellini, firma de nutriţie sportivă Natural Plus şi nu în ultimul rând Direcţia pentru Sport Sibiu, condusă de domnul Ioan Gligor", a declarat, la rândul său, Adrian Mihai.

A lăsat fotbalul pentru kickboxing Puţini sunt cei care ştiu că Miodrag Olar a început viaţa sportivă cu fotbalul, fiind legitimat la Poli Timişoara. Dezamăgit de modul în care a fost tratat de clubul de pe Bega, a abandonat sportul rege şi a plecat la muncă, în Spania. În Peninsulă, sub îndrumarea unui antrenor rus, Igor Dimitrov, s-a pregătit pentru a lupta pentru titlul Spaniei la kickboxing, dar a ratat această şansă deoarece a fost nevoit să se întoarcă mai repede în ţară, din cauza unor probleme de familie. A revenit în Timişoara şi a ajuns la sala lui Remus Ştefan, continuând să se pregătească. În noiembrie 2008 a intrat în ring pentru un meci cu sibianul Mircea Căluţiu, fiind remarcat de Adrian Mihai, care nu s-a lăsat până nu a reuşit să-l aducă la Kudokai Atlassib.

2009, un an plin pentru "Miki" "L-am remarcat imediat. Am apreciat la el talentul şi caracterul deosebit. Avea potenţial, se vedea asta de la o poştă. L-am adus la Sibiu şi, în 2009, l-am pus să lupte împotriva celor mai puternici sportivi de la noi, la categoriile 70 şi 75 kg. I-a pus la punct, rând pe rând, pe campionul mondial de Kempo, Cătălin Bobîrlă, şi pe maghiarul Poczo Zoltan. A luptat apoi cu multiplul campion Mihai Barbu, pierzând la puncte, cu greu, un meci disputat la Baia Mare. Barbu se lăudase înainte de meci că-l va face KO pe "Miki" încă din prima rundă, dar a terminat greu, cu un deget de la picior rupt în tibia sportivului nostru. Un alt adversar de calibru a fost Marius Tiţă. "Miki" a pierdut greu şi acest meci, iar decizia a fost una "cu cântec". După aceea a luptat afară, la Klash Tournament, în Elveţia, unde l-a făcut KO pe campionul elveţian Daniel Moro, ajunând în finala piramidei, iar o lună mai târziu, la Sibiu, în cadrul Galei Klash "Noua Generaţie de luptători în ring" l-a învins pe unul dintre sportivii pregătiţi de Ciprian Sora, Cătălin Dănăilă. Sunt destule performanţe pentru un singur an", afirmă sensei Adrian Mihai.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav