Orasul de Jos reinvie E-mail
Orasul de Jos reinvie Sedinta de consiliu local de maine il va avea in prim plan tot pe Klaus Johannis, fiind prima intrunire dupa ce primarul Sibiului a fost "refuzat" ca premier. Maine vor fi supuse dezbaterii nu mai putin de 44 de proiecte, dupa care ar trebui sa urmeze, firesc, sirul intrebarilor din partea celor prezenti.

44 de proiecte se vor afla pe masa consilierilor locali, in cadrul sedintei ordinare de maine. Daca votul va dura mai mult de 15 minute ramane de vazut, cert este ca acceptarea unor proiecte va culmina cu transformarea mai multor strazi in adevarate santiere. Mai mult, in mana consilierilor locali sta si „soarta" unor elevi proveniti din familiile sarace ale judetului, care ar putea primi gratuitate la calatoriile cu mijloacele de transport in comun. Consilierii vor decide, tot maine, daca sunt sau nu de acord cu taxele si impozitele stabilite pentru anul 2010, dar si cu proiectul privind rectificarea bugetara pe anul in curs.

Turnului, Targu Pestelui si Ocnei

Proiectul care poate converti una dintre strazile circulate ale Sibiului intr-un minisantier si deranja, implicit, traficul din toata zona apropiata acesteia, este propus de primarul Johannis si va fi dezbatut maine. Mai exact, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investitii „Modernizare strada Turnului si Piateta Targul Pestelui", care se afla in faza documentatiei de avizare a lucrarilor de investitie. Consilierii locali ar putea aproba, in cadrul sedintei de maine, o lucrare calculata la suma exacta de 7.102.358 de lei. Cu banii de la bugetul local ar urma sa fie acoperite lucrarile la reteaua de distributie apa, la bransamentele de apa, la caminul de vane, la un masiv de ancoraj, la caminul de canalizare pluviala sau la racordul de preluare a apelor pluviale de pe acoperisul cladirilor cu piese de curatare. Desigur, in calcule mai intra si reabilitarea drumului respectiv, prin latirea partii carosabile asfaltate, dar si prin dotarea pe alocuri a suprafetei de drum cu piatra naturala. De asemenea, va fi inlocuita si reteaua de distributie a apei potabile, iar sistemul de canalizare va fi modernizat. Municipalitatea si-a propus sa inceapa lucrari de modernizare si pe strada Ocnei. Aici, Primaria vrea sa investeasca 3.610.339 de lei, suma care ar trebui sa acopere asfaltarea, dar si majorarea suprafetei carosabile si alte aspecte de modernizare.

Piateta pentru relaxare

„Intersectia Targu Pestelui - Turnului va fi remodelata. In zona se va amplasa o cismea, se va planta un arbore decorativ, suprafata piatetei transformandu-se intr-o platforma cu un accentuat caracter pietonal si doua zone verzi, iar carosabilul se va reduce la strictul necesar (doua fire de circulatie pe strada Turnului si unul singur dinspre strada Targu Pestelui)", se arata in proiectul elaborat de SC SCA.MO.TER SRL. „Platforma Coroana (fostul targ de carne) va fi amenajata ca o zona cu pronuntat caracter pietonal si in special de odihna (fantana cu un minigrup statuar in zona centrala, zona verde cu banci de odihna, lampi decorative), iar perimetral, pe doua laturi se vor dispune suprafete de parcare laterale la strada Turnului si inclinate la 50 de grade la strada Targu Vinului", explica proiectantul.

Transport gratuit

Klaus Johannis le mai propune consilierilor sa accepte si proiectul privind gratuitatea acordata elevilor care provin din familii cu o situatie materiala precara. Proiectul care urmeaza sa fie aprobat maine este conceput doar pentru 20 de elevi, care locuiesc impreuna cu familiile lor la ferma Sevis si au nevoie de transport pentru anul scolar 2009-2010. Tot de gratuitate ar putea beneficia si scolarii care fac naveta Rasinari - Sibiu, daca proiectul va fi aprobat maine. De asemenea, un alt proiect de maxima importanta vizeaza acceptarea taxelor si impozitelor pentru anul 2010.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav