Paintball ~ razboiul devenit distractie E-mail
distractie paintball Bărbaţilor le–au plăcut întotdeauna competiţiile. Indiferent că locuiau în peşteră, bordei, într–o casă obişnuită sau într–un palat, ei au simţit nevoia să arate că deţin superioritatea şi controlul în faţa semenilor de acelaşi sex. Şi au făcut–o aducând în slujba acestui lucru diverse "accesorii", de la aroganţă, educaţie, nivel intelectual şi talent, până la forţă fizică, sabie sau armă de foc.

Se poate spune că nici femeile nu au fost scutite de această pornire, însă competiţia dintre ele s–a manifestat la un nivel subtil de–a lungul secolelor. Cu toate acestea, ultimele decenii au scos la iveală şi natura războinică a amazoanelor moderne, care şi–au lepădat arcul cu săgeţi, în favoarea carierelor şi de ce nu, a puştilor de paintball.

Elementele specifice luptei de orice fel par a fi preferatele băieţilor, indiferent de vârsta pe care o au, iar mai nou şi a fetelor. Pentru că omul modern a descoperit metode noi de distracţie şi de petrecere a timpului liber. În acest sens, pe lângă fotbal, tenis, mers la bere şi alte sporturi de echipă, pe care mai toată lumea le preferă în timpul liber, conceptul de "team building" a cunoscut înnoiri. Astfel, tot mai multă lume participă la un război dus în pădurile din jurul Sibiului, având drept muniţie bilele cu vopsea. La fel ca în alte părţi, paintball-ul a cunoscut şi la noi în oraş o tot mai mare popularitate, fiind folosit ca mijloc de destindere, de relaxare, oferind distracţia perfectă pentru un grup de prieteni "puşi pe şotii".

"Împuşcături" colorate

Painball-ul poate fi considerat un joc de echipă care necesitã efort fizic şi mental, fiind de multe ori preferat de firmele care organizează team-building-uri. Pe lângă faptul că întăreşte încrederea membrilor echipei în ei înşişi şi în ceilalţi, este folosit din ce în ce mai mult de către cei care doresc să evadeze din cotidian, sau care încearcă să-şi condimenteze o zi petrecută în compania prietenilor. Cu toate acestea, paintball-ul nu se face oricum ci cu echipament special, care protejează mai ales zonele sensibile ale corpului, dar şi faţa şi mâinile celor preocupaţi în acest fel doar de "împuşcarea" cu bile cu vopsea colorată a adversarilor. Echipamentul nu este singurul care asigură buna desfăşurare a jocului, pentru că "împuşcăturile" colorate se desfăşoară după reguli stricte.

Pentru prieteni şi firme

Conceptul de paintball a apărut pentru prima dată în 1976, deşi într-o formă simplă, ajungând în timp la jocul pe care îl cunoaştem astăzi, fiind considerat a fi un mijloc plin de adrenalină de petrecere a timpului liber. Cu toate acestea, criza a mai domolit puţin pofta de "împuşcare" a sibienilor care foloseau paintball-ul mai ales ca formă de divertisment, după cum a spus managerul unei firme specializate pe acest gen de servicii. Cu toate acestea, acest tip de distracţie este folosit în special de către firmele sibiene sau de cele care ajung în Sibiu, organizând evenimente şi programe menite a întări legăturile dintre angajaţii lor. Participanţii la acest gen de distracţie descoperă andrenalina tocmai în decorul în care jocul se desfăşoară, "bătăliile" ducându-se în pădurile şi în zonele din jurul oraşului. Mai mult, potrivit managerului firmei specializate pe astfel de servicii, arma de paintball, "seamănă foarte bine cu cea reală", imitând inclusiv reculul.

Distracţie de weekend

Cei care aleg paintball-ul ca mijloc de petrecere a timpului liber, optează pentru acest gen de distracţie mai ales în weekend, primăvara şi toamna, acesta nefiind un joc dedicat exclusiv bărbaţilor. Pentru că amazoanele moderne lasă deoparte fustele, rochiile, pantofii cu toc şi alte articole specifice feminităţii, pentru a îmbrăca echipamentul care le transformă pentru câteva ore în luptători amatori. "Am avut şi grupuri întregi de femei" mai spune managerul firmei sibiene, care a subliniat faptul că două ore de distracţie de acest gen costă în jur de 30 de lei, cât este preţul a 100 de bile cu vopsea, un preţ rezonabil, ţinând cont de numărul mare de sibieni care au devenit fidelii paintball-ului. Cu toate acestea, preţul nu este unul care nu poate fi schimbat, pentru că amatorii de distracţii pot participa la joc apelând la ofertele speciale de preţ, care iau în calcul zilele de naştere sau numărul "luptătorilor", echipele fiind formate din minim opt jucători care se pot "lupta" între 30 de minute şi două, trei ore, nefiind impusă o limită de timp.

Dincolo de ieşitul în oraş, paintball-ul a devenit una dintre metodele perfecte de petrecere a timpului liber "în gaşcă", mai ales când membrii grupului preferă "războaiele". Bilele cu vopsea colorată nu sunt, însă, singurele distracţii, pentru că pe lângă bătăile cu bulgări de zăpadă, sibienii mai pot opta şi pentru pistoalele cu laser, pe lângă jocurile pe calculator inspirate din războaie.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav