Panica la primaria Copsa-Mica E-mail
Panica la primaria Copsa-Mica. Orice investitie a fost stopataPentru că Guvernul României a tăiat toate fondurile orientate către Copșa Mică, primăria face acum apel la Prefectură pentru ajutor.

Oraşul Copşa Mică şi-a fixat prin strategia de dezvoltare locală, adoptată în unanimitate de Consiliul Local, o serie de investiţii menite să creeze un mediu propice atragerii unor investitori care prin activităţile lor să contribuie la dezvoltarea oraşului iar pentru că bugetul local nu poate susţine doar din veniturile proprii investiţiile pe care consideră de urgenţă maximă, s-a apelat la o finanţare rambursabile pe termen lung (un contract tip linie de credit care expiră la 31.12.2011) autorizată de Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale din Ministerul de Finanţe.

În decembrie 2010, Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a notificat primăria că pentru sumele ce se vor trage în 2011 este necesară obţinerea unei noi autorizări datorită faptului că Guvernul României a fixat prin legea 275/2010 (intrată în vigoare în 28.12.2010) un plafon maxim anual pe ţară pe care autorităţile locale au voie să-l împrumute.

În 04.01.2011, Primăria Copşa Mică solicită autorizare din partea Comisiei, care nu binevoieşte să răspundă în 30 de zile aşa cum prevăd legile româneşti şi care în 14.02.2011 informează autoritatea locală că plafonul pentru anul 2011 este epuizat.

"Neînţelegând cum e posibil ca din 28.12.2010 (de la intrarea în vigoare a legii) şi până în 04.01.2011 (când primăria a solicitat autorizarea) s-au aprobat autorizări de 1400 milioane lei, am solicitat Comisiei clarificări privind solcitanţii care au primit autorizare (data depunerii cererii, data aprobarii, suma aprobata) pentru a ne lămuri că această interdicţie nu are raţiuni politice", explică primarul Tudor Mihalache.

"Totodată, am înştiinţat Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu despre această situaţie şi sperăm că domnul prefect Horaţiu Răcuciu va reuşi să medieze pe lângă Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale pentru a-i face pe membri acesteia să înţeleagă că interzicându-ne accesul la aceste finanţări, ni se interzice de fapt dreptul de funcţionare ca şi autoritate locală punându-ne astfel în imposibilitatea rezolvării unor probleme pe care comunitatea le consideră foarte importante", mai spune primarul.


Sursa: Turnul Sfatului
 
Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav