Parc european la Talmaciu E-mail
Parc european la Talmaciu Talmacenii se vor putea relaxa intr-un parc european, dotat cu tot ce este necesar pentru o relaxare garantata. Primaria Talmaciu a castigat finantarea prin Ministerul Mediului si promite ca de la anul va da drumul la lucrari. Perioada de implementare a proiectului va fi de un an.

Unul dintre cele mai moderne parcuri din judet va fi construit in orasul Talmaciu. O suprafata imensa de spatiu verde cu toate dotarile necesare, de peste 4.000 de metri patrati, ii va astepta atat pe copiii, cat si pe parintii lor, la o „portie" de relaxare pe cinste. Autoritatile locale recunosc ca solicitarile venite din partea localnicilor le-au determinat sa conceapa proiectul „Complex de recreere pentru tineri - Zona Stadion, orasul Talmaciu".

Fondurile vor veni prin Ministerul Mediului, desi hotararea de Guvern a fost data chiar inainte de iesirea de la guvernare a ministrilor PSD. „Deocamdata, nu am primit banii si nici vreun act oficial la mana, in afara comunicatului de presa trimis de Ministerul Mediului. Este adevarat ca exista un risc, avand in vedere ca sunt atatea schimbari in Guvern si vor mai fi. Desi actul s-a dat inainte de caderea Guvernului, noi suntem siguri ca si ministrii care vor veni in noul Guvern vor duce la capat angajamentele fostilor colegi, din moment ce avem actul legal", a dat asigurari Radu Moruianu, viceprimarul orasului Talmaciu.

Cat mai multa verdeata

Proiectul conceput de administratia locala are in vedere, in primul rand, echilibrarea raportului privind cantitatea de spatiu verde pe cap de locuitor. Deocamdata, orasul Talmaciu nu are suficiente spatii verzi, in conformitate cu normele Uniunii Europene. Parcul va fi unul imens, in suprafata totala de 4.089 de metri patrati. Acesta va avea toate spatiile necesare delectarii celor care pasesc in el. Mai exact, alei pietruite cu dale, o fantana arteziana spectaculoasa chiar in partea centrala, arbusti ornamentali, de la tuia, la gard viu si tot felul de flori, cismele amplasate in punctele cheie, locuri de promenada, iluminat nocturn si, bineinteles, nelipsitele cosuri de gunoi, pentru pastrarea curateniei in spatiul de recreere. „Intreaga suprafata va fi imprejmuita cu un gard special, foarte rezistent si vom avea grija sa plantam cat mai multe specii de plante, pentru a asigura o diversitate placuta celor care viziteaza parcul. Este un proiect de mare amploare, trebuie sa recunoastem. Nu ne vom lauda sa spunem ca va fi cel mai modern sau mare parc din judet, dar cu siguranta acesta va ocupa un loc fruntas in lista parcurilor care merita vazute. Nu stiu cate mai sunt in judet la asemenea nivel", a marturisit Radu Moruianu.

Lucrarea va demara in 2010

Valoarea totala a proiectului „Complex de recreere pentru tineri - Zona Stadion, orasul Talmaciu" este de 612.871 de lei, dintre care cofinantarea pusa la dispozitie din bugetul local al Primariei Talmaciu este de 200.000 de lei, suma pusa deja „la pastrat" de catre autoritati, care cred ca de la anul vor incepe si lucrarile. Acestea vor fi finalizate, conform documentatiei oficiale, in 24 de luni, perioada de implementare a proiectului finantat prin Ministerul Mediului. „Cel mai probabil, vom lasa lucrarile pentru anul viitor, deoarece acum nici nu avem fonduri si nici vremea rece nu ne va permite sa avansam prea mult. Dupa ce primim banii de la Ministerul Mediului ne vom ocupa de licitatia publica, vom alege firma care va efectua toata lucrarea si vom pune partea noastra de cofinantare", a conchis viceprimarul orasului Talmaciu.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav