Parchetul si Politia datornici la Medicina Legala E-mail
Parchetul si Politia datornici la Medicina Legala Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu si parchetele au datorii importante la Serviciul de Medicina Legala Sibiu. Cu toate acestea, procurorii sibieni sustin ca lucreaza foarte bine cu legistii, care nu prea tin seama de datorii.

Serviciul de Medicina Legala din Sibiu (SML) colaboreaza excelent cu institutiile publice, in ciuda fatului ca, mai nou, lucreaza pe datorie. Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu, si cele doua Parchete de pe langa Tribunalul si Judecatoria Sibiu au datorii importante la aceasta institutie, fapt confirmat chiar de seful Serviciului. „Exista intr-adevar institutii publice, cum ar fi IPJ Sibiu si cele doua Parchete, care au datorii la noi. Dar suntem in discutii cu ei.  Nu putem fi absurzi, stim care e situatia, stim ca nu sunt bani, aceste institutii se confrunta si ele cu probleme financiare asa ca, incercam sa rezolvam aceste probleme“, explica Nicolae Olariu, seful Serviciului de Medicina Legala Sibiu.

Colaborare buna

In mod normal, medicii legisti sunt indispensabili pentru cazurile cu care se confrunta zilnic procurorii si politistii sibieni. Este vorba despre examinarea persoanelor in viata, in cazul unor agresiuni sau tentative de omor sau spre exemplu, examinarea persoanelor decedate, in cazul celor care au suferit diferite accidente, au fost ucise, s-au sinucis si exista suspiciunii de orice fel asupra imprejurarilor in care a survenit decesul. Totodata, acestia mai efectueza si alte expertize, cum ar fi cea serologica, adica identificaea diferitelor urme de sange. Acestea sunt doar cele mai des intalnite, dintr-o gama foarte larga de examene si expertize pe care SML Sibiu le face la cererea organelor de ancheta. Insa, in ciuda datoriilor acumulate de acestea, medicii legisti isi fac treaba. „Noi avem o colaborare exceptionala cu medicii legisti sibieni. Sunt foarte prompti intotdeauna si, mai presus de toate, sunt foarte buni profesionisti. Habar nu am daca avem sau nu datorii la ei. Asta e treaba celor de la compartimentul financiar. Noi colaboram cu profesionistii, si colaboram foarte bine“, spune procurorul criminalist Ioan Botoc.

Cifre in asteptare

Suma pe care institutiile sibiene o datoreaza Serviciului de Medicina legala Sibiu este destul de dificil de aflat, deoarece reprezentantii SML, cei care au o situatie centralizata, s-au ferit sa dea datele, iar celelalte institutii au nevoie de timp pentru a-si face calculele.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav