Pasapoarte electronice cu amprente si cip E-mail
pasapoarte noi Amprentarea este obligatorie pentru cei care vor primi noul model de paşaport, preţul unui paşaport electronic este de 266 lei, acesta va avea 50 de elemente de siguranţă şi un cip cu date personale.

Siguranţă sporită

Sibienii care au nevoie de paşaport, vor primi, de astăzi, noul model de paşaport, cel electronic, care conţine 50 de elemente de siguranţă şi un cip ce include imaginea facială şi amprentele, date despre nume, prenume, data naşterii, codul numeric, termenul de valabilitate, organul emitent, cetăţenia. În plus se va elibera şi paşaportul simplu temporar, iar paşapoartele vechi, care sunt valabile, rămân în circulaţie până la expirarea lor.

Preţul unui paşaport electronic va fi de 266 lei, din care 234 lei vor fi achitaţi la CEC, iar 32 lei, la unităţile de trezorerie. Termenul său de valabilitate va fi de 5 ani, iar pentru copiii în vârstă de până la 6 ani, valabilitatea va fi de 3 ani. Noul paşaport va fi eliberat în 30 de zile lucrătoare.

Paşapoartele vechi conţin 32 elemente de siguranţă, însă cele electronice au nu mai puţin de 50 elemente de siguranţă, între care faptul că elementele biometrice sunt introduse în cip, iar cipul într-o pagină de policarbonat care asigură protecţia şi securitatea acestuia, stema României în tehnologie intaglio, pagina de policarbonat cu datele de identificare ale titularului şi cipul, poziţionată între coperta întâi şi pagina 1, fotografia în umbră a titularului realizată prin imprimare inkjet, fotografia titularului gravată laser şi fotografia în umbră realizată prin perforaţie cu laser, numărul paşaportului perforat prin paginile 1-32, inclusiv în coperta a doua, iar în pagina din policarbonat gravat laser, datele informatizate citibile optic, banda heliogravată în coperta 1, hârtia utilizată cuprinde filigrane în 3 tonuri, firul de broşare este protejat prin modalitatea de coasere, este introdus în copertă însemnul "Uniunea Europeană", însemnul distinctiv pentru paşaportul electronic.

Circulă în paralel

Cei care nu pot aştepta 30 de zile şi vor să obţină un paşaport de urgenţă, pot solicita paşaportul simplu temporar, care are valabilitatea de 1 an şi se obţine în maximum 3 zile, iar taxele sunt de 96,2 lei, din care 64,2 lei vor fi achitaţi la CEC, şi 32 lei, la unităţile de trezorerie, unde trebuie achitat un tarif suplimentar de 100 lei. Paşaportul simplu temporar va fi eliberat dacă titularul declară în scris că urmează să călătorească în state între care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată cu statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict. Va primi paşaport simplu şi cel care nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic, deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar ca urmare a epuizării filelor destinate aplicării acestora călătoria în acel stat sau în alte state decât cele care au emis vizele nu mai este posibilă.

În aceeaşi situaţie se află şi cel care a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească de urgenţă în străinătate, dar şi în cazul minorului care urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii ori pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical de care viaţa ori sănătatea îi sunt puse în pericol şi nu există timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt părinte prevăzut la art. 17 (al Legii 248/2005). În aceste situaţii, autorităţile care eliberează paşaportul simplu temporar au obligaţia de a informa celălalt părinte, concomitent sau de îndată ce este posibil. Cetăţenii români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile şi care declară că este necesar să îşi continue călătoria în străinătate sau să îşi reglementeze şederea pe teritoriul unui stat pot primi paşaport simplu.

La Sibiu, programul de lucru la paşapoarte este în zilele de luni, marţi, joi şi vineri, între 8.30 şi 16.00 şi miercuri, între 8.30 şi 18.30.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav