Patru intersectii mari, modificate datorita centurii E-mail
Patru intersectii mari, modificate datorita centurii Cum centura ocolitoare a Sibiului a modificat volumul de trafic de pe principalele artere din oraş, primăria a început reconfigurarea circulaţiei în zonele aglomerate.

„Am început cu modificarea timpilor de semaforizare în oraş, dat fiind că aceste lucrări sunt posibile în contextul temperaturilor mai scăzute. Primele măsuri au fost luate în principalele intersecţii ale oraşului, de pe drumul naţional şi în zona Pieţei Cibin, o zonă intens circulată", a declarat, joi, primarul Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Încă de anul trecut, pe strada Justiţiei a fost montat un semafor, pentru o ieşire mai rapidă în Bulevardul Victoriei. La Piaţa Cibin, au fost crescuţi timpii de semaforizare pe străzile Reconstrucţiei şi Turnului, compensându-se prin scăderea celor pentru străzile Râului şi Malului. Aceste străzi erau înainte prioritare pentru că alcătuiau traseul traficului greu în Sibiu.

O modificare s-a produs şi în zona Podului Peco. Timpii de verde au fost scurtaţi pe Şoseaua Alba Iulia şi prelungiţi pentru străzile Maramureşului şi Autogării. Funcţionând ca drum naţional până la darea în folosinţă a centurii ocolitoare, Şoseaua Alba Iulia avea maximum de timp de semaforizare. Aceasta rămâne în continuare o arteră destul de circulată, dar s-a luat această decizie pentru a evita aglomerările pe străzile adiacente, respectiv Autogării şi Maramureşului.

O altă modificare a fost făcută în zona străzilor Nicolae Iorga, Moldoveanu şi Bulevardul Vasile Milea. Dacă înainte şoferii care tranzitau Milea beneficiau de mai multe secunde de lumină verde, acum situaţia s-a echilibrat prin faptul că la semafoarele de pe străzile Moldoveanu şi respectiv Nicolae Iorga au mai fost adăugate secunde de lumină verde.

Urmează să fie reconfiguraţi timpii de semaforizare din Piaţa Unirii. Municipalitatea studiază, în prezent, metode de fluidizare a traficului pe străzile Andrei Şaguna, Bulevardul Victoriei, strada Emil Cioran şi Bulevardul Corneliu Coposu. Măsurile care vor fi luate vor privi atât timpii de semaforizare, cât şi eventuale reconfigurări ale benzilor de circulaţie.

„Vrem să îi încurajăm pe sibieni să folosească din nou aceste zone care erau foarte aglomerate înainte şi pe care le ocoleau. Cred că prin aceste măsuri vom reuşi acest lucru, creând o mai mare fluditate. Dacă înainte traficul din Sibiu avea o singură axă centrală - Şoseaua Alba Iulia - practic prin aceste măsuri pe termen scurt şi mediu, cum ar fi schimbarea timpilor de semaforizare, schimbarea sistemului de prioritate, se va reuşi crearea mai multor axe care să lege cartierele sibiene pe cea mai bună rută," a declarat primarul Klaus Iohannis.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav