Patru strazi proaspat botezate E-mail
4 strazi noi În Sibiu au apărut patru străzi nou nouţe, care au primit oficial nume, prin hotărârea Consiliului Local, în ultima şedinţă, cea din luna iulie. Acestea au fost “botezate” de către serviciul de urbanism din cadrul primăriei, deşi cetăţenii pot veni şi ei cu propuneri pentru denumiri de străzi.

De câteva zile, în Sibiu au apărut patru străzi noi, singurele din acest an. Este vorba de străzile Tomis, Frunzei, Poiana Sibiului, Cuarţului şi Coralului. Acestea au fost “năşite” de administraţia locală, şi nu prin propuneri venite de la cetăţeni. Pentru a denumi o stradă nouă, primăria, prin Serviciulde Urbanism, înaintează o propunere spre aprobare către Instituţia Prefecturii. Dacă primeşte avizul favorabil de la Comisia de atribuire de denumirii de străzi a Judeţului Sibiu, din cadrul Prefecturii, se întocmeşte un proiect de hotărâre, care se supune la vot în Consiliul Local.

Spre exemplu, în cartierul Tineretului există aproximativ 30 de străzi, care au primit denumirea după numele unor oraşe cu care este înfrăţit Sibiul, precum: Denventer, Klagenfurt, Marburg sau după numele marilor capitale ale lumii. Străzile au primit denumiri şi după numele unor mari pictori, precum Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Picasso. Toate aceste denumiri ale străzilor din cartierul Tineretului au fost aprobate prin Hotărârea Coniliului Local Sibiu.

De asemenea, şi în cartierul Veteranilor, străzile denumite au păstrat aceeaşi tematică cu numele cartierului. S-au luat în considerare eroi, oameni cu fapte deosebite din Primul şi al Doilea Război Mondial.

De formalităţile schimbării denumirilor se ocupă tot Serviciul de Urbanism, al cărui proiect de schimbare a denumirii este supus aprobării Consiliului Local.

Sibiul are aproximativ 700 de străzi, care poartă nume de flori, scriitori, eroi sau localităţi. Unele poartă amprenta lipsei de inspiraţie, cum este strada “Drum Nou” sau strada “Scurtă”.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav