Pensionarii din Agnita merg la fitness E-mail
pensionarii din agnita Agnitenii de vârsta a treia au un centru dedicat, unde vor putea să îşi petreacă timpul liber, să facă fitness, să se uite la filme sau “să facă o tablă” între prieteni. Este vorba de “Casa Seniorilor”, un proiect iniţiat de primărie şi consiliul local, finanţat din fonduri europene. Acesta va fi inaugurat oficial chiar de Ziua Pensionarilor, 1 octombrie.

Concret, administraţia locală a renovat clădirea veche, în care funcţiona Serviciul Public de Asistenţă Socială, şi a transformat-o într-un centru modern, pentru cele 2500 de persoane vârstnice din oraş. Acesta are o sală dotată cu aparate de fitness, una pentru audiţii şi vizionări, o sală în care pot fi practicate diferite jocuri de societate sau poată fi organizată o “serată dansantă” şi o bucătărie. Pensionarii au la dispoziţie un asistent geriatric, pentru consultaţii medicale gratuite, şi un microbuz cu care pot merge în excursii. Toate acestea au costat peste 200.000 de euro, fără TVA.

Proiectul se bazează foarte mult pe voluntariat, atât din partea pensionarilor care se pot deplasa, cât şi din partea tinerilor şi copiilor din Centrul de Voluntariat Agnita. Aceştia vor merge să viziteze bătrânii ţintuiţi la pat, să îi ajute la treburi, dar şi să schimbe o vorbă. “Casa Seniorilor este singurul proiect din judeţ şi printre puţinele din ţară, care oferă persoanelor vârstnice un loc doar al lor, ultradotat, în care să-şi petreacă timpul într-un mod plăcut, alături de copii, nepoţi sau voluntari, în care să redobândească bucuria de a fi folositori, în care să regăsească bucuria de a trăi”, scriu iniţiatorii, într-un comunicat.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav