Pensionarii isi striga spaima E-mail
Pensionarii isi striga drepturile Nu fiţi laşi, veniţi cu noi, să dăm Guvernul la gunoi!" le–au strigat ieri pensionarii sibienilor. La ora 11 în jur de 80 de membri ai Asociaţiei "Forumul Solidarităţii Sociale a Pensionarilor din Municipiul Sibiu" s–au adunat în parcarea din Piaţa Unirii pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate gândite de Guvern. Înarmaţi cu pancarte, fluiere şi cu o portavoce pensionarii au plecat în marş spre Prefectura Judeţului Sibiu, încercând să–i atragă şi pe sibieni la protest. Protestul este sprijinit de PSD Sibiu.

"Speranţa noastră este foarte mică la ora actuală, pentru că sibienii nu sunt receptivi. Dorim creşterea valorii punctului de pensie. (...) Noi continuăm acest miting trei zile la rând. Dacă doleanţele noastre nu sunt auzite, vom protesta şi săptămâna viitoare", a spus Gheorghe Georgescu, preşedintele Asociaţiei "Forumul Solidarităţii Sociale a Pensionarilor din Municipiul Sibiu". Liderul pensionarilor a mai spus că în cazul în care protestul nu va duce la niciun rezultat, asociaţia sibiană se va alia cu alte organizaţii de pensionari din ţară, pentru un miting la Bucureşti.

"Domnule prefect, am venit la porţile dumneavoastră pentru a ne striga spaima!" au strigat la Prefectură pensionarii, pe a căror pancarte erau înscrise mai multe mesaje: "Jos asasinii pensionarilor!", "Noi v-am votat pe voi, voi vă bateţi joc de noi!" "Reducerea pensiilor= condamnare la moarte reducerea salariilor = condamnare la foame". Marşul de protest a fost organizat cu scopul de a-i sensibiliza şi de a-i atrage pe sibieni la acţiunea care amendează măsurile de austeritate ale Guvernului şi va avea loc la fel ca astăzi, în fiecare zi, până în 5 iunie.

Protest dublu la Sibiu

Astăzi Sibiul va fi martorul mai multor acţiuni de protest, pentru că pe lângă marşul pensionarilor care va avea loc zilnic între orele 11-13, sindicaliştii sibieni afiliaţi marilor confederaţii sindicale, vor ieşi în stradă. Astăzi, între orele 14-16, Cartel Alfa filiala Sibiu şi CNSLR-Frăţia filiala Sibiu organizează un miting de protest, împotriva aceloraşi măsuri iniţiate de Guvern. Mitingul începe din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor şi continuă până în faţa Prefecturii Judeţului Sibiu. Potrivit liderilor celor două confederaţii sindicale, Marius Vingerzan, preşedintele Cartel Alfa filiala Sibiu şi Dan Pirnoiu, preşedintele CNSLR-Frăţia filiala Sibiu sunt aşteptate să participe la acţiune în jur de 1.500 de persoane.

Sprijiniţi de PSD

Organizaţia Municipală PSD Sibiu a transmis un comunicat de presă în care precizează că susţine acţiunile de protest ale sindicaliştilor şi pesnionarilor "împotriva măsurilor criminale, neconstituţionale şi abuzive luate de Guvernul Boc. Aceste măsuri pot fi comparate cu un genocid la adresa poporului român"

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav