Pericol de incendiu E-mail
pericol de incendiu Instalaţii electrice defecte sau improvizate, hidranţi fără furtune sau ţevi de refulare, instalaţii de detectare şi semnalizare a fumului nefuncţionale, căi de evacuare nemarcate, sunt doar câteva dintre deficienţele constatate de către pompierii sibieni, la controalele făcute în spitalele din oraş. La toate unităţile sanitare controlate au fost stabilite şi termene pentru remedierea deficienţelor constatate.

Tragedia de la Maternitatea Giuleşti se putea produce în orice spital din Sibiu. Controalele făcute de pompierii sibieni timp de două săptămâni au scos la iveală probleme mari în toate unităţile sanitare din oraş.

Instalaţii electrice defecte sau improvizate

În urma controalelor, pompierii au constatat că nu sunt marcate căile de evacuare, inclusiv cele care duc pe terase, în refugii sau în alte locuri special amenajate pentru evacuare, cu indicatoare standardizate, conform reglementărilor tehnice specifice, astfel încât traseele acestora să fie recunoscute cu uşurinţă, atât ziua cât şi noaptea, de persoanele care le utilizează în caz de incendiu. De asemenea, reprezentanţii ISU spun că se exploatează instalaţii electrice cu defecţiuni şi improvizaţii (doze de derivaţie fără capace, lipsa izolaţiei la legături şi conexiuni, corpuri electrice de iluminat fără globuri de protecţie, prize defecte) iar instalaţia de detectare şi semnalizare a fumului este nefuncţională. În plus, stingătoarele cu pulbere nu sunt verificate de persoane fizice/juridice atestate.

Hidranţi fără furtune şi ţevi de refulare

Tot în cadrul controalelor, pompierii au constatat că hidranţii interiori de incendiu nu sunt dotaţi cu accesoriile necesare intervenţiei (furtun, ţeavă de refulare), dar şi că la utilizarea buteliilor cu oxigen, o parte din tuburile de cauciuc folosite prezintă crăpături, iar la fixarea la aparatul consumator nu există coliere de strângere cu melc sau şurub; buteliile depozitate nu sunt aşezate în boxe sau stelaje, unora le lipseşte capacul de la racordul robinetului şi nu au înşurubat capacul de protecţie. Pompierii mai spun că nu se respectă prevederile cu privire la instalaţii electrice pentru iluminat şi prize, cu un grad de protecţie corespunzător categoriei de influenţe externe – vapori, umiditate crescută. "La toate unităţile sanitare controlate au fost stabilite şi termene pentru remedierea deficienţelor constatate. La termenul stabilit, conducerea unităţii sanitare va trimite Inspectoratului un plan de măsuri propriu cu privire la modul şi termenele în care se vor soluţiona disfuncţionalităţile", precizează Diana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav