Persoanele cu handicap nu au voie in institutiile publice E-mail
persoanele cu handicap Persoanele cu dizabilităţi s-ar putea descurca în doar 3 la sută dintre unităţile publice sau private din judeţ, potrivit unui control realizat recent de inspectorii ITM Sibiu, la 84 de primării, unităţi de asistenţă socială şi instituţii publice. Cele mai bine accesibilizate unităţi din judeţ, conform legislaţiei în domeniu, sunt Aeroportul Internaţional Sibiu şi Hotelul Ramada. 62 la sută din primăriile din mediul rural nu sunt accesibilizate deloc.

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Sibiu au realizat, în perioada ianuarie-mai, un control ce a vizat accesul persoanelor cu handicap în unităţile publice şi private din judeţul Sibiu. Au fost controlate, astfel, 84 de unităţi.

Rezultatele controalelor arată că în 97 la sută dintre cazuri, accesibilizarea lipseşte sau este parţială.

În ceea ce priveşte primăriile, au fost controlate 64 de unităţi administrativ teritoriale. În mediul rural, 62 la sută din primării nu au adaptat mediul fizic, informaţional şi comunicaţional la cerinţele persoanei cu handicap, iar 38 la sută din primării deţin o accesibilizare parţială.

“În mediul urban, cinci dintre primării nu au accesibilizat mediul fizic, informaţional şi comunicaţional şi şase primării prezintă unele elemente de adaptare partială la cerinţele persoanei cu handicap”, scriu inspectorii ITM într-un comunicat de presă.

Singurele primării care îndeplinesc toate condiţiile privind accesibilizarea sunt cele din Sibiu şi Mediaş.

Singura unitate publică accesibilizată în totalitate este Aeroportul Internaţional Sibiu, iar dintre unităţile hoteliere controlate - Hotel Ramada, Hotel Hilton, Hotel Continental Forum, Hotel Împăratul Romanilor, Hotel Libra şi Hotel Silva – singura care deţine accesibilizarea impusă de legislaţia în domeniu este Hotelul Ramada, iar celelalte cinci sunt adaptate parţial la cerinţele persoanelor cu handicap.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav