Peste 100000 de litri de apa minerala confiscate de Protectia Consumatorului E-mail
Peste 100000 litri 167.000 de litri de apă minerală au fost oprite de la comercializare de către reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Sibiu (CRPCS) pentru că nu întruneau prevederile legale privind comercializarea apei minerale.

Comisarii CRPC au efectuat, la sfârşitul lunii iulie, un control tematic privind respectarea, de către agenţii economici, a prevederilor legale la comercializarea apei minerale. Potrivit directorului coordonator al CRPC Sibiu, Ioan Axente, au fost controlaţi 54 de operatori din judeţ, fiind verificată o cantitate de peste 200.000 de litri de apă minerală. Mai mult de jumătate, 167.000 de litri, în valoare de 92.000 de lei, au fost opriţi temporar de la comercializare pentru neregulile găsite. „S-au aplicat, în total, 12 amenzi, în valoare de 38.500 de lei şi au fost aplicate 25 de avertismente”, a spus Ioan Axente.

Cea mai mare problemă a fost, potrivit aceleiaşi surse, nerespectarea temperaturii optime de depozitare a apei minerale. „Unii dintre agenţii economici depozitau baxurile cu apă minerală în bătaia soarelui, chiar dacă temperatura proximă ar trebui să fie undeva între 4 şi maxim 25 de grade Celsius”, a mai spus Ioan Axente.

Au fost acordate amenzi şi pentru lipsa traducerii în limba română a principalelor elemente de identificare, lipsa etichetei cu preţul produsului sau notarea incompletă a adresei producătorului. Au fost descoperite şi cazuri în care erau comercializate sticle cu apă naturală provenind de la aceeaşi sursă, dar cu două denumiri sau cazuri în care producătorul a omis notarea compoziţiei chimice a apei minerale expusă pentru vânzare.

Comisarii au atras atenţia comercianţilor şi în ceea ce priveşte lipsa afişării, în unitatea comercială, a numărului de telefon al CRPC, la care cumpărătorul poate suna în cazul unei reclamaţii.

A crescut numărul de reclamaţii

Numărul de reclamaţii înregistrate la CRPC Siviu a crescut, în luna iulie a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 650 la peste 900, potrivit lui Ioan Axente. Cele mai multe plângeri vin din partea consumatorilor în ceea ce priveşte produsele nealimentare şi serviciile.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav