Peste 500 de copii au abandonat scoala anul trecut E-mail
peste 500 de copii s-au lasat de scoalaRata abandonului şcolar a scăzut, în judeţul Sibiu, arată un raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). 508 copii au părăsit şcoala, în 2009/2010, faţă de 701, în anul şcolar precedent. Peste jumătate din aceştia sunt de etnie romă.

În anul şcolar trecut, peste 500 de copii au abandonat şcoala, principalul motiv fiind sărăcia, arată un raport al IŞJ Sibiu. Cei mai mulţi dintre ei, anume 207, erau înscrişi la gimnaziu, iar 163 de elevi erau în clasele I-IV. Alţi 113 erau la liceu şi numai 25 erau înscrişi la Şcoli de Arte şi Meserii. Numărul celor care au preferat să stea acasă este, totuşi, în descreştere. În anul şcolar 2008/2009, 701 copii au abandonat învăţământul obligatoriu, iar în 2008/2007 au fost 896.

Peste jumătate dintre elevii care au abandonat şcoala, anume 52 la sută, au avut ca principal motiv lipsurile materiale, de aici, şi faptul că, în mediul rural, mulţi copii trebuie să sprijine gospodăria familiei. O altă categorie importantă de copii care au părăsit sistemul de învăţământ o formează cei cu eşec şcolar, anume 16 la sută, care fie au rămas repetenţi, fie s-au lovit de mai multe corijenţe. „Din totalul elevilor care au abandonat şcoala, considerăm că peste jumătate dintre aceştia sunt de etnie rromă. Uun procent exact este greu de stabilit pentru că nu toţi elevii rromi îşi recunosc apartenenţa la etnie", se arată în raportul IŞJ.

Mulţi elevi au ales să renunţe şi datorită neîncrederii în capacitatea şcolii de a le asigura şanse sociale de realizare. O parte au fost atraşi în găşti de stradă, pe când alţii s-au lovit de atitudinea unor profesori faţă de cei cu rezultate slabe la învăţătură sau cu devieri comportamentale. Printre cauzele abandonului mai sunt enumerate şi distanţa faţă de şcoală şi schimbarea domiciliilor elevilor, inclusiv prin plecarea în străinătate.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav