Peste 5000 de locuri de parcare in oras E-mail
peste 5000 de locuri După reconfigurarea străzilor, acum, în oraş, sunt, în total, 80 de parcări, unde încap peste 5.000 de maşini. Acestea au fost amenajate fie în spaţii delimitate, cu plată, fie pe aliniamente stradale sau în zonele de blocuri.

În centrul istoric, oraşul de jos şi zona Piaţa Unirii, au fost amenajate aproape 2.600 locuri de parcare. Cea mai mare parcare amenajată din această zonă este Cazarma 90 cu 205 locuri. „Am considerat că în zona centrală a oraşului trebuie amenajate maximul posibil de locuri de parcare, aici fiind situate sedii ale instituţiilor publice, obiective de interest turistic şi de agrement, fiind şi o zonă cu activitate comercială intensă.

Odată cu lucrările de reabilitare a străzilor din centrul istoric, au fost amenajate şi spaţii de parcare, cu precădere pe inelul zonei centrale”, a declarat primarul Klaus Iohannis. Acesta a declarat că în Sibiu, tichetele de parcare sunt intenţionat ieftine, faţă de alte oraşe, pentru că municipalitatea “nu vrea să câştige bani din asta, ci să acopere un minim de cheltuieli”.

În cartierele sibiene, au fost create 2.457 locuri de parcare, prin marcare sau amenajarea de spaţii speciale de parcaj. Această statistică include doar locurile de parcare nou create sau marcate, în urma lucrărilor de reabilitare a străzilor, fără a include parcările din zonele de blocuri unde nu au fost începute lucrări de reconfigurare a străzilor, aleilor, a spaţiilor verzi şi a spaţiilor de parcare.

Un exemplu este cartierul Hipodrom, cel mai mare cartier sibian şi în principal un cartier de blocuri. Aici au fost amenajate 942 de locuri de parcare. În cartierul Vasile Aron au fost amenajate recent 414 locuri. În Ştrand există 355 de locuri marcate, în Terezian au fost reamenajate 293 de locuri, iar cartierul Lupeni dispune de 127 de locuri. În Valea Aurie au fost amenajate, de curând, 130 de locuri de parcare pe strada Luduş.

Cea mai mare parcare din cartiere este cea de pe Aleea Şelimbăr unde au fost create 205 locuri.

În Piaţa Gării şi la intrarea Grădinii Zoologice, două obiective cu trafic intens ale Sibiului au fost create 144 de locuri, respectiv 12 locuri.

În prezent, primăria lucrează în cartierul Broscărie, unde vor fi create 120 de locuri.

Pe lângă aceste spaţii de parcare, municipalitatea a reamenajat 418 locuri de aşteptare pentru taxi în 39 de locaţii din Sibiu. Cele mai multe locuri pentru taxiuri, anume 25, sunt în Piaţa Gării.

„Planul de reconfigurare a cartierelor a demarat în 2007. Într-un timp relativ scurt au fost marcate peste 2.000 de locuri de parcare. Acest plan amplu va continua şi în anii următori şi avem în vedere crearea de noi locuri de parcare în cartiere”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav