Peste o mie de studenti ai ULBS ar putea fi exmatriculati E-mail
peste 1000 de studenti posibil exmatriculati Senatul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu se întruneşte săptămâna aceasta pentru a dezbate, printre altele, şi posibilitatea exmatriculării a aproximativ 1.

000 de studenţi. Aceştia sunt mult în urmă cu plata taxei de şcolarizare şi, prin urmare, nu şi-au respectat clauzele contractului de şcolarizare încheiat cu universitatea sibiană la înscrierea la facultate.

“În urma analizei situaţiei taxelor de şcolarizare încasate de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, am constatat că anumiţi studenţi nu au respectat clauzele contractuale care prevăd datele limită de achitare a acestor taxe (art.4.4). În consecinţă, s-au întocmit listele cu studenţii propuşi spre exmatriculare din motiv de neplată a taxelor, liste care vor fi supuse aprobării Senatului ULBS, potrivit art.7.1.”, a transmis în urmă cu aproape două săptămâni conducerea ULBS într-un anunţ făcut public tuturor facultăţilor. “Dacă până la această dată, studenţii în cauză nu îşi vor clarifica situaţia (cu confirmarea plăţii la secretariat), vor fi exmatriculaţi”, mai arată conducerea ULBS în acelaşi comunicat de presă.

Vizaţi de această măsură sunt în special studenţii la forma de Învăţământ la Distanţă. La ID Universitatea “Lucian Blaga” are înscrişi 7.427 de studenţi plătitori de taxe, aici fiind incluşi atât studenţii la licenţă cât şi masteranzii. Dintre aceştia, la sfârşitul primului semestru 1051 de studenţi erau în urmă cu plata taxei de şcolarizare. Conform calendarului de plată eşalonată a taxelor de şcolarizare, studenţii ar fi trebuit ca în prezent să achite cel puţin 70 la sută din totalul taxei de şcolarizare. Ori până la data de 22 februarie doar 43 la sută dintre studenţii la ID plătiseră cel puţin 70 la sută din taxă. La polul opus se găsesc 1871 de persoane care au achitat între 70 şi 100 la sută din taxă.

În rândul studenţilor a devenit aproape o cutumă ca taxele să fie plătite cu câteva zile înainte de începerea sesiunii de examene. În sesiune toate facultăţile îşi avertizează studenţii plătitori de taxă că dacă nu sunt la zi cu plăţile şi dacă nu prezintă la secretariat adeverinţă de plată de la casieria universităţii sau chitanţele că au efectuat plata prin mandat poştal, nu vor putea susţine examenele. Conform calendarului pentru anul universitar 2009 – 2010, perioada de examene a fost între 25 ianuarie şi 21 februarie. Aşa se face că în ultimele două săptămâni studenţii “la cu taxă” au făcut cozi la casierie. Din păcate pentru ei, se pare că nu toţi. “La casierie a fost aglomeraţie foarte mare în ultima perioadă. În fiecare an studenţii se înghesuie să-şi plătească taxa în ultimele zile sau în timpul sesiunii.

Situaţia celor care nu şi-au plătit taxa va fi discutată în şedinţa de Senat de la începutul semestrului 2, în data de întâi martie”, explică şi Alexandra Todoran, din partea Departamentului de Comunicare şi Marketing al ULBS. Nu doar studenţii de la Departamentul de Învăţământ la Distanţă se găsesc într-o situaţie neplăcută. La forma de învăţământ la zi ULBS are înregistraţi puţin peste 10.000 de studenţi plătitori de taxă. Calculat per ansamblu, gradul de colectare al taxei din cel puţin 75% cat ar trebui sa fie in mod normal pana la aceasta data, ce este de doar 65.41 la sută. În situaţie de neplată a cuantumului de 75 % din taxa sunt aproximativ 1100 de studenţi şi masteranzi.

Casetă:

Taxa de şcolarizare se poate achita la orice oficiu poştal. Mandatul poştal trebuie sa conţină pe verso, la corespondenţă următoarele date: numele şi prenumele studentului, iniţiala tatălui, facultatea, specializarea şi anul de studiu. Plata de efectuează în contul IBAN RO63TREZ576504601X000406, cont deschis la Trezoreria Sibiu. După chitanţa obţinută la ghişeul oficiului poştal se face o copie, aceasta se depune la secretariatul facultăţii, iar originalul se păstrează.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav