Pilonul mobil de la intrarea in Piata Huet pune Primaria la cheltuieli E-mail
Pilonul mobil de la intrarea in Piata Huet pune Primaria la cheltuieli Un cetățean german a obținut în instanță daune de 6.245 de lei de la Primăria Sibiu, plus 2.636 de lei cheltuieli de judecată, după ce, în iulie 2009, și-a avariat mașina în timp ce încerca să treacă peste pilonul mobil amplasat la intrarea în Piața Huet. În cursul zilei de azi, un sibian a pățit aproape același lucru (foto): la ieșirea din Piața Huet, semaforul cu leduri a indicat culoarea verde. Sibianul a pornit mașina, dar nu pentru mult timp: pilonul mobil era coborât doar pe jumătate, ceea ce a dus la avarierea automobilului. Primul proces: nu erau indicatoare Orice sibian care dorește să intre în Piața Huet trebuie să beneficieze de un card, eliberat de Serviciul public de administrare a domeniului public și privat. La intrarea în parcare, apropie cardul de cititorul de carduri special amenajat. Ledul care indică faptul că pilonul mobil este coborât emite culoarea verde, semn că automobilul poate intra în parcarea special amenajată. Fără să aibă un astfel de card, însă, la începutul lui 2010, cetățeanul german Hager Wulf Dietrich a încercat să intre în parcarea amintită cu autoturismul propriu – un Audi A4, urmând un automobil. Când a ajuns deasupra pilonului, acesta s-a ridicat, avariindu-i mașina. Reparațiile au costat peste 6.200 de lei, bani pe care Hager i-a cerut Serviciului public de administrare a domeniului public și privat. Evident, s-a ajuns la proces. Prima instanță, Judecătoria Sibiu, unde sentința a fost dată în aprilie 2010. ”În motivarea solicitării de admitere a acțiunii se invocă faptul că (...) din planșele foto se poate observa existența unui indicator, dar în cauză reclamantul este cetățean străin care nu are cunoștințe despre situație sau semnificația indicatorului”, se arată în sentința Judecătoriei, pronunțată în aprilie 2010. Cu alte cuvinte, cetățeanul german a invocat faptul că semnul de circulație care indică Zonă rezidențială, nu a fost suficient de explicit pentru ca el să înțeleagă faptul că acolo este amplasat un pilon mobil. Judecătoria Sibiu a respins ca nefondate susținerile potrivit cărora pilonul mobil nu era semnalizat. ”Nu poate fi primită nici susținerea reclamantului în sensul că este cetățean străin și nu cunoaște semnificația respectivului indicator, în condițiile în care indicatoarele de circulație au o reprezentare și o semnificație unitară în toate țările europene”, se mai arată în sentința Judecătoriei Sibiu. În această instanță, lui Hager i-a fost respinsă solicitarea. Prin societatea de avocatură Brebenel&Asociații, cetățeanul german a depus recurs. Iar Tribunalul Sibiu i-a dat dreptate, în noiembrie 2010. Astfel, în ședința Consiliului Local de joi, aleșii locali sunt chemați să adopte o hotărâre prin care lui Hager să îi fie plătiți cei 8.881,32 de lei, reprezentând daune și cheltuieli de judecată.

Pilonul face victime în continuare.

După procesul cu Hager, la intrarea în Piața Huet administrația locală a amplasat noi indicatoare – în limba română – prin care avertizează șoferii că accesul în parcare se face numai cu un card special, cu ajutorul căruia poate fi coborât pilonul mobil care străjuiește intrarea. Însă angrenajul accesului auto în parcarea amintită pare să sufere defecțiuni. Luni, în jurul prânzului, un sibian a încercat să iasă din parcarea amenajată în Piața Huet. ”Am fost cu fetița la școală. Când m-am apropiat de pilon, ledul indica roșu. Am așteptat să se facă verde, după care am pornit să ies din parcare. Și m-am lovit de pilonul care era coborât doar pe jumătate. Am martori, chiar și din Primărie, se poate vedea și pe camera de luat vederi”, a povestit pentru Turnul Sfatului sibianul. Mașina lui are asigurare Casco, dar sibianul așteaptă ca reparațiile să îi fie plătite de administrația locală. ”Am peste 40 de ani, am carnet de la 18 ani și nu am avut niciun accident. Acum, de ce să plătesc mai mult la Casco, când nu este vina mea”, spune sibianul.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav