Policlinica veche nu va functiona in urmatorii doi ani E-mail
policlinica veche Policlinica veche se va desfiinţa pentru următorii doi ani, cel mai probabil de la începutul lunii noiembrie a aecstui an, anunţă conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, timp în care clădirea va intra în renovare totală. Valoarea lucrărilor este de aproximativ patru milioane de euro, potrivit aceleiaşi surse. Cabinetele medicale din încinta Policlinicii vechi vor fi mutate în alte secţii ale spitalului. Conducerea instituţiei a dat asigurări că niciun cabinet nu va fi închis. Renovarea se va face cu bani europeni.

Noul director general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, dr. Adrian Şanta, a anunţat luni, 11 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că Policlinica veche (intrarea de pe strada Bâlea), va fi desfiinţată pentru următorii doi ani. Potrivit acestuia, clădirea va intra în renovare totală. "Spitalul intră încâteva programe care ne obligă să mutăm câteva aşezământe medicale ale spitalului dintr-un loc într-altul. Primul care intră, peste maximum două săptămâni, este Policlinica numărul 1, cea de pe Bâlea. Policlinica veche intră, timp de doi ani, în renovare completă, de la fundaţie până la mansardare", a declarat directorul spitalului judeţean, dr. Adrian Şanta.

Cabinetele medicale care îşi desfăşurau activitatea în cadrul clădirii Policlinicii vechi vor fi mutate în mai multe secţii ale spitalului. Unele cabinete vor fi mutate la Centrul Stomatologic sau în clădirea care adăposteşte Policlinica nouă, de pe bulevardul Corneliu Coposu. "Vom pune afişe prin care cetăţenii să vadă unde au de mers. Toate secţiile care îşi pot organiza pe secţii policlinică vor face acest lucru, deşi nu este foarte plăcut să deschizi foarte larg accesul spitalului pentru atâtea lume care vine si pleacă, dar nu avem altă variantă. Neurologia se va organiza în cadrul clădirii de neurologie, la fel unii colegi au înţeles problema noastră şi au acceptat să se cupleze în acelaşi spaţiu. De exemplu, Chirurgia plastică şi reparatorie a găsit înţelegere la Chirurgia generală şi vor partaja un cabinet în Policlinica nouă, pe Coposu, făcându-se în program comun în care unii lucrează o perioadă, unii lucrează altă perioadă", a explicat dr. Adrian Şanta.

Planningul se mută cu un etaj mai sus

Tot pentru repartizarea cabinetelor din policlinica Veche, activitatea compartimentului care se ocupă cu planningul familial, de pe bulevardul Corneliu Coposu, va fi mutată cu un etaj mai sus, în apropierea secţiei de Ginecologie. În locul planningului îşi vor desfăşura activitatea cei de la Ortopedie.

De asemenea, în cadrul proiectului, clădirea Policlinicii vechi va fi mansardată. Potrivit directorului spitalului judeţean, numărul de cabinete va creşte.

Renovarea, o necesitate

Potrivit directorului Adrian Şanta, clădirile în care funcţionează secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu sunt cea mai bună opţiune pentru funcţionarea unui spital. "Spitalul nu este adecvat construit pentru a fi spital. Cu excepţia clădirii din faţă, de pe Coposu, clădirile care alcătuiesc Spitalul Clinic Judeţean Sibiu nu sunt clădiri de spital, sunt clădiri în care s-a realizat spital în lipsă de altceva", a declarat directorul spitalului. Potrivit acestuia, renovarea este o necesitate şi pentru obţinerea acreditării instituţiei. "Există o serie de prevederi europene care nu se prea respectă în spital. În clădirile vechi este foarte greu să aplici aceste prevederi", a declarat Şanta.

Proiect de 4 milioane de euro

Valoarea totală a proiectului prin care sediul Policlinici nr. 1 va fi renovată este de 4 milioane de euro, aproximativ 7.600.000 lei, din care TVA 1.209.006,1 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă ajunge la 5.914.486,2 lei, cofinanţarea Consiliului Judeţean Sibiu fiind de 120.703,8 lei. Potrivit reprezentanţilor spitalului, proiectul a fost accesat de Consiliul Judeţean, iar spitalul este beneficiarul. Contractul de finanţare a fost semnat la sfârşitul lunii mai a acestui an.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav