Politia Comunitara in trei cifre E-mail
Politia comunitara Consiliul Local al Municipiului Sibiu a votat un Proiect prin care Serviciul Public de Politie Comunitara Sibiu ar putea fi apelat printr-un nunar simplu, format din trei cifre. Acest numar va putea fi folosit exclusiv pentru apeluri care nu sunt urgente. Proiectul este finantat din fonduri europene.

Consiliul Local al Municipiului Sibiu a aprobat proiectul „Dezvoltarea, diversificarea si intarirea capacitatii Politiei Comunitare Sibiu de a furniza servicii specifice de calitate“. Prin acest proiect se urmareste intarirea capacitatii institutionale si a eficientei administratiei publice in domeniul descentralizarii si reorganizarii Serviciului Public de Politie Cominitara la nivelul municipiului Sibiu, imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, dar, in primul rand, crearea unui centru de apeluri pentru non-urgente, adica apeluri care nu necesita interventia imediata a politiei, pompierilor sau a salvarii, pentru cresterea si imbunatatirea accesibilitatii la informatii referitoare la serviciile si institutiile orasului intr-un mod rapid si usor. Cu alte cuvinte, daca proiectul va primi finantarea, in curand va exista un numar exclusiv pentru Politia Comunitara, un numar format doar din trei cifre si destinat apelurilor care nu sunt urgente.
Finantare europeana

Costul intregului proiect se ridica la 888.000 de lei, suma eligibila, din care 98 la suta, adica 870.240 de lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile, iar restul de 2 la suta, adica 17.760 de lei, reprezinta contributia municipalitatii. „Proiectul a fost definitivat si votat in Consiliul Local. Acum, va fi inaintat autoritatii care urmeaza sa aprobe finantarea lui. Acest proiect se incadreaza in Programul Operational Regional, si va fi finantat din fonduri europene. Municipalitatea va suporta doar 2 la suta din costurile totale. Practic, acest prioect reprezinta o cerere de finantare, care sa speram, va fi aprobata“, a declarat Daniela Costa, purtatoare de cuvant in cadrul Primariei Sibiu.

Pregatiti pentru Politia Locala

Practic, daca acest proiect va primi finantare, politistii comunitari sibieni vor primi banii pentru a se pregati pentru viitoarea Politia Locala, din care vor face si ei parte. Scopul proiectului este tocmai formarea si calificarea profesionala a personalului din cadrul Serviciului Public de Politie Comunitara Sibiu in vederea continuarii procesului descentralizarii privind autoritatile locale si dezvoltarea unui serviciu public modern si apropiat de cetateni, prin imbunatatirea cunostintelor. Prin acest proiect se urmareste si cresterea accesibilitatii si informatiile referitoare la orice serviciu din administratia locala prin utilizarea unui numar de telefon simplu si usor de retinut pentru sibieni. La acest numar de telefon vor putea fi raportate evenimentele petrecute pe raza municipiului Sibiu, considerate ca nefiind urgente, care nu reprezinta un pericol iminent pentru persoana sau proprietate. Pentru urgente, sibienii vor putea folosi doar numarul 112.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav