Politicienii de la varf nu vin la Medias decat dupa voturi E-mail
Politicienii de la varf Primăria Mediaş a cheltuit mai multe mii de euro pentru punerea în scenă a unui spectacol pirotehnic, în premieră, care a încheiat sâmbătă, târziu în noapte, cea de-a cincea ediţie a Festivalului “Mediaş – Cetate Medievală”. Tema reconstituirii prinderii şi arderii pe rug a ultimei vrăjitoare din Europa care, spun legendele, s-ar fi petrecut pe la 1700 chiar la Mediaş, s-a adresat nu doar localnicilor, cât mai ales politicienilor români de la vârf.

Au fost vizaţi în acest sens Monica Iacob-Ridzi, Elena Udrea, Traian Băsescu. Însă nici unul dintre aceştia nu a mai ajuns în municipiul de pe Târnava Mare. “Adulată” de deputatul PD-L de Sibiu, Gheorghe Roman, pentru care a şi avut singura intervenţie în plenul Parlamentului, pe motiv de “hărţuire” mediatică, fostul ministru al Tineretului şi Sportului tocmai demisionase din funcţie. Aşa că prezenţa domniei-sale nu mai era justificată şi nici “atractivă” pentru partid, aşa cum, spre exemplu, fusese în urmă cu un an, în campania pentru alegerile locale, când era europarlamentar. Atunci, Monica Iacob-Ridzi alături de Elena Udrea, împărţea cu generozitate la Mediaş zâmbete, pupături şi îmbrăţişări până şi chefliilor de pe stradă. Aceeaşi Elena Udrea, devenită între timp ministru al Turismului, deşi aflată la finele săptămânii chiar în judeţul Sibiu, nu a mai “putut” ajunge şi în celalalt municipiu pentru deschiderea respectivului festival. A preferat reşedinţa de judeţ, precum şi o descindere la Ocna Sibiului, acolo unde partidul domniei-sale cam suferă de ceva vreme, indiferent de natura alegerilor: locale, generale sau europarlamentare.

Cât despre şeful statului, deşi dat de către reprezentanţii administraţiei locale ca şi prezent cert la festival, Traian Băsescu a preferat ţinuturile secuieşti. Tot pentru că partidul de suflet al domniei-sale suferă crunt la capitolul imagine şi voturi, din cauza indeciziei politicienilor în a tranşa problema autonomiei locale pe criterii entice.

Una peste alta, pentru localnici mesajul e cât se poate de clar: politicienii cu “ştaif” din România vin la Mediaş doar după voturi. S-a întâmplat şi cu alţi miniştri decât cei nominalizaţi, să ajungă aici doar în preajma campaniilor electorale: Teodor Paleologu, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu. Ultimul, în calitate de ministru al Transporturilor a promis medieşenilor, la aniversarea centenarului Romgaz, chiar şi un aeroport. Pe care, alături de alte “măreţe realizări”, probabil că îl va promite din nou la următoarea campanie electorală. Până atunci medieşenii vor rămâne însă tot cu sărăcia şi nevoile şi neamul.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav