Politisti pe doua roti E-mail
Politistii pe doua roti În timp ce în alte ţări poliţiştii folosesc Lamborghini, Porsche, Mercedes, Dodge sau Volkswagen, mulţi poliţişti sibieni s-ar bucura chiar şi de bietul Logan, emblematic pentru poliţia română.

Ar schimba pe orice vehicul pe patru roţi bicicleta din dotare. Deşi ar fi bine să nu, să ne închipuim următorul scenariu. Un hoţ opreşte maşina în faţa magazinului comunal, intră, ameninţă vânzătoarea, îi fură toţi banii şi dispare în trombă. Poliţistul ce face? Dă de două ori la pompă, unge un pic lanţul, îşi reglează jiţul şi începe să pedaleze. Sau, eventual, o ia la goană pe jos, în speranţa că se va putea agăţa de capotă, ca-n filmele cu James Bond. „Hoţii nu mai merg demult pe jos”, spune agentul principal Ilie, de la postul de poliţie din Vurpăr.

Şapte localităţi din judeţul Sibiu nu se bucură de prezenţa unui Logan inscripţionat. Şapte posturi de poliţie trebuie să se mulţumească cu bicicleta pe care o au în dotare, de multe ori folosită de mai mulţi poliţişti, cu rândul. Întreg Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu are în dotare 208 autovehicule. 10 dintre ele sunt scutere, 2 motociclete iar unul dintre ele este un ATV. Restul sunt maşini şi autospeciale. Insuficente pentru ca fiecare post de poliţie din judeţ să primească mijloc de deplasare pe patru roţi. Aşa că s-a recurs la varianta celor două roţi, la clasicele biciclete. Dacă le folosesc poştaşii, de ce nu le-ar folosi şi poliţiştii. Nu mai puţin de 48 de biciclete ridică praful comunelor în care au fost alocate în fiecare zi. Inspectoratul a ales posturile de poliţie din localităţile care nu au făcut multe probleme de-a lungul timpului din punct de vedere al activităţii infracţionale. „La nivelul judeţului Sibiu, există un număr de 7 posturi de poliţie care nu au în dotare autoturisme, poliţiştii având la dispoziţie bibiclete şi/sau motoscutere.

Menţionăm faptul că aceste posturi de poliţie au o rază de competenţă restrânsă şi nu se confruntă cu o situaţie operativă deosebită”, transmit reprezentanţii IPJ Sibiu. Şi totuşi. „Suntem doi agenţi, avem o singură bicicletă. Este destul de greu, toată lumea circulă cu maşina. Hoţii nu mai merg demult pe jos. E problemă de deplasare, chiar dacă vorbim de unul sau doi kilometri de mers pe jos”, spune agentul principal Ilie de la postul de poliţie din comuna Vurpăr. Primăria îi mai ajută pe poliţiştii din Vurpăr cu maşină şi chiar şi cu combustibil în situaţiile în care poliţiştii au urgentă nevoie de un mijloc de deplasare mai rapid decât cele două roţi ale bicicletei. Fiecare maşină a Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu ar trebui să aibe o cotă de benzină de 150 de litri/autovehicul. Dar cum şi poliţia simte criza, în noiembrie s-a primit de la IGPR o cotă de doar 50-70 de litri/maşină. „În distribuirea carburantului au prioritate serviciile operative, o cotă mai mare de combustibil fiind alocată autovehiculelor de poliţie rutieră angrenate în patrularea pe drumurile naţionale, respectiv Biroului Drumuri Naţionale şi Europene al Serviciului Rutier”, mai spun reprezentanţii IPJ Sibiu. Pe lângă faptul că nu are maşini destule, IPJ Sibiu se confruntă şi cu o lipsă acută de personal. În acest moment, poliţia sibiană are 183 de posturi vacante, dintre care 67 în mediul rural.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav