Politistii ies in strada E-mail
politistii ies in strada Aproximativ 400 de politisti sibieni vor picheta astazi Prefectura, pentru a-si recastiga drepturile si privilegiile taiate de Guvern. Membrii Sindicatului Pro Lex Sibiu isi vor banii pentru chirie si pentru haine, sporurile, primele de vacanta si fondurile pentru logistica si materiale. Aproximativ 400 de politisti vor protesta, astazi, in fata Prefecturii.

Politistii sibieni pregatesc o actiune de mare amploare. Astazi vor iesi in strada. Nu pentru a-si face datoria, ci pentru a-si cere drepturile si privilegiile care le- au fost oferite prin lege, dar le-au fost taiate de guvernanti, in plina criza financiara. Ei sunt hotarati sa protesteze pana cand vor obtine inapoi sporurile pierdute. Sindicatul Politistilor Pro Lex, una dintre cele mai puternice organizatii ale oamenilor legii, va organiza in Sibiu, ca si in celelalte orase importante din tara, o actiune de pichetare a Prefecturii. „Institutia Prefectului este institutia care reprezinta Guvernul in teritoriu. De aceea vom organiza, in data de 11 august, intre orele 10 si 12, un miting in fata acestei institutii", spune Virgil Maruntelu, vicepresedinte executiv al filialei Pro Lex Sibiu.

In timpul liber

La actiunea de astazi vor lua parte toti politistii care nu se afla la serviciu, intre orele stabilite, si care fac parte din Pro Lex. „Ne asteptam la aproximativ 400 de participanti. Vor fi prezenti toti colegii din judet care nu vor fi de serviciu. Actiunea se va desfasura in intreaga tara, intre aceleasi ore. Si este doar inceputul. Vom continua pana ni se va da ceea ce ni se cuvine. Concret, solicitam banii pentru chirie, cei pentru tinuta, sporurile care au fost taiate de la salarii si primele de vacanta. O alta mare problema cu care ne confruntam este lipsa logisticii si a dotarilor materiale, in special benzina. Cotele alocate pentru benzina sunt mult mai mici si insuficiente. In aceste conditii ne este foarte greu sa ne facem datoria si sa ne indeplinim obligatiile de serviciu", afirma Virgil Maruntelu. Acesta sustine ca taierea sporurilor si a banilor pentru tinuta a diminuat salariile politistilor cu pana la 20 la suta.

Actiuni extinse

Nu numai politistii din cadrul Pro Lex sunt nemultumiti de reducerea lefurilor. Si Sindicatul National al Politistilor va organiza, in aceasta luna, ample actiuni de protest. Astfel, in perioada 17-21 august, politistii vor picheta sediile Guvernului, Presedintiei, Ministerului de Finante si Ministerului de Interne, din Bucuresti. In restul tarii, angajatii MAI vor picheta prefecturile si Inspectoratele de Politie pentru a-si cere drepturile banesti. „Actiunile de protest se vor desfasura zilnic, intre orele 10.00 si 12.00, perioada de timp in care politistii isi vor lua ore libere in contul orelor suplimentare lucrate deja. Vor fi aproximativ 6.000 de politisti, zilnic, in strada", precizeaza comisarul Marin Gruia, presedintele SNPPC.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav